|

Başakşehir'i yenip çıkışa geçeceğiz

Süper Lig'de İstanbul takımlarına karşı 313 gündür kaybetmeyen Trabzonspor, Başakşehir'i de yenerek seriyi sürdürmek istiyor. Asbaşkan Ahmet Çubukçu, ''Başakşehir'i yenip çıkışa geçeceğimize inanıyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:15 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor, İstanbul takımları karşısında 313 gündür yenilgi yüzü görmüyor.
Trabzonspor, İstanbul takımları karşısında 313 gündür yenilgi yüzü görmüyor.

Süper Lig'de pazar günü sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaşacak Trabzonspor, İstanbul takımları karşısında 313 gündür yenilgi yüzü görmüyor. En son geçen sezon ligin 27. haftasında 8 Nisan 2017'de sahasında Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmada sahadan 4-3'lük yenilgiyle ayrılan bordo-mavililer, son 8 lig maçında İstanbul takımlarına mağlup olmadı. Karadeniz ekibi, 8 lig maçında 2 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 6 maçta da berabere kalarak rakiplerine 3 puan sevinci yaşatmadı.

İSTANBUL EKİPLERİYLE 6 MAÇ

Bordo-mavililer, bu sezon İstanbul temsilcileri karşısında oynadığı 6 lig maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine boyun eğmedi. Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısında Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarından 2-2'lik beraberliklerle döndü. Sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Karadeniz temsilcisi, deplasmanda da Kasımpaşa'yı 3-0 yendi. Trabzonspor, ligin ikinci yarısında evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, İstanbul takımları karşısında yenilmezliğini sürdürdü. Geçen sezon da Başakşehir ile sahasında golsüz, deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, böylece son 8 lig maçında kaybetmedi.

  • KAZANMAK ZORUNDAYIZ
  • Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Başakşehir maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Çubukçu, ligde 5 maçlık galibiyet serisinin ardından son haftalarda aldıkları beraberliklerin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Artık puan kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi. Teknik heyet ve futbolcuların bu maçın bilincinde olduğunu ifade eden Çubukçu, "Kazanmak zorunda olduğumuz bir maça çıkacağız. Medipol Başakşehir'i yenip çıkışa geçeceğimize inanıyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz" diye konuştu.
YAZICI: SEZONUN MAÇI

Trabzonspor'un genç yıldızı Yusuf Yazıcı, Başakşehir maçıyla çıkışa geçmek istediklerini söyledi. 21 yaşındaki futbolcu, yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'un 5 maç arka arkaya kazanamaması kabul edilebilir bir şey değil. Ancak önümüzdeki Başakşehir maçını kazanarak yeniden çıkışa geçmek istiyoruz. Sezonun belki de en kritik maçlarından birini oynayacağız. Taraftarımız her zamanki gibi desteğini esirgemesin. 3 puanı hanesine yazdıran taraf biz olacağız'' dedi.


Burak Yılmaz gollerle döndü

Trabzonspor, Süper Lig'in 22. haftasında Pazar günü sahasında Medipol Başakşehir ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan antrenmana, sakatlıkları bulunan kaleci Esteban, Mustafa Akbaş ve Hüseyin Türkmen'in yanı sıra milli takım kampına giden genç kaleci Arda Akbulut katılmadı. Sakatlığı nedeniyle Göztepe ve G.Birliği maçlarında forma giyemeyen Burak Yılmaz ise takımla çalışmalara başladı. Kasıklarındaki sakatlığı nedeniyle Hollanda'da tedavi gördükten sonra bireysel çalışmalarını sürdüren, ardından da takıma katılan Burak, idmanda attığı gollerle de hazır olduğunun mesajını verdi. Bu arada Trabzonlu Gençler adlı taraftar grubu üyeleri, futbolculara baklava ve gül verdi.

#Trabzonspor
#Süper Lig
#Başakşehir
6 yıl önce