|

Beşiktaş en büyük hayalimdi

Beşiktaş'ın Sunderland'den satın alma opsiyonuyla kiraladığı Jeremain Lens, "Burada olmak büyük bir gurur. Benim için en önemlisi, her zaman hayallerimi takip etmek. Beşiktaş'ta oynamak hayallerimden biriydi. Gerçekleştirdiğim için mutluyum” dedi. Hollandalı yıldız, siyah-beyazlı kulüple 1+4 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:48 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Lens: ​Beşiktaş en büyük hayalimdi
Lens: ​Beşiktaş en büyük hayalimdi

Beşiktaş'ın yeni transferi Jeremain Lens, Vodafone Park'ta kendisini siyah-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeye imza attı. Bu yıl kiralık olarak forma giyecek olan Hollandalı yıldız, sezon sonunda Beşiktaş'la 4 yıllık sözleşme imzalayacak. İmza töreninden önce BJK TV'ye konuşan, imza attıktan sonra da basının önüne çıkan Lens, Beşiktaş'ta oynamayı çok istediğini, hayalinin gerçekleştiğini belirtti. 29 yaşındaki futbolcu “Benim için en önemlisi, her zaman hayallerimi takip etmek. Beşiktaş'ta oynamak hayallerimden biriydi. 'Lens'in rüyası' videosu çok özeldi. Ben de birini aramak için hazırım. Hedefimiz bu sezon da şampiyon olmak. Şampiyonlar Ligi'nde iyi şeyler yapmak. Türkiye Ligi'ni tanıyorum. Umarım elimden gelenin en iyisini yapıp bu başarının bir parçası olurum” dedi.

REKABET BAŞARI GETİRİR

Oynadığı bölgede kaliteli oyuncular olduğu ve forma rekabeti konusunda ne düşündüğü sorulan Jeremain Lens, “Ben rekabetin yararlı olduğuna inanıyorum. Burada önemli olan tüm takımın birbiriyle dayanışması. Oynayan kim olursa olsun, elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Babamı kaybettiğim dönemde bana destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Beşiktaş, Fenerbahçe, Alanyaspor taraftarlarına teşekkür ediyorum. Ben asist yapmak ile gol atmak arasında fark göremiyorum. Uzun zaman önce Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştım. Avrupa Ligi'nde, Dünya Kupası'nda oynadım. Dört gözle Şampiyonlar Ligi'ni bekliyorum” ifadelerini kullandı. Hollandalı yıldız, “Alemin gözü yaşlı, Jeremain Lens Beşiktaşlı" diyerek sözlerini noktaladı.

DAHA ÜST SEVİYEYİ TERCİH ETTİM

Beşiktaş'ın seri şampiyonluklarının devam edeceğini söyleyen Lens, “Hedef 3. şampiyonluk. Beklentiler hep yüksek. Ben de üst düzeyde oynamak için burayı tercih ettim. Bugünden itibaren bu takımın bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş harika bir kulüp. En üst seviyede oynamak için bu tercihi yaptım. Gerçekten video çok özeldi. Gerekirse üstüme düşeni yaparım. Transfer için ben de birini ararım. O bana bağlı değil ama. Şu ana kadar kimseyi aramadım” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Beşiktaş'tan Medel açıklaması
  • Yeni sezon öncesi stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Şili basınına yaptığı açıklamada, “Gary Medel'in tranfserini kısa sürede bitirmek istiyoruz. Şili Milli Takımı için önemli bir oyuncu ve İnter Milan'da da harika bir süreç geçirdi” ifadelerini kullandı. Öte yandan İtalyan La Gazzetta dello Sport ise İnter'in istediği ücretle, Beşiktaş'ın önerdiği arasında 1 milyon Euro fark kaldığını, oyuncuyla ise senelik 2.5 milyon Euro'ya el sıkışıldığını yazdı.
Lens'e 2.2 Sunderland'e 1.5 milyon Euro

Beşiktaş, Jeremain Lens'i resmen kadrosuna kattı. Siyah-beyazlılar bir yıllık anlaşmanın detaylarını açıkladı. Beşiktaş, Sunderlan'den Lens'i satın alma opisyonuyla birlikte kiraladı. Anlaşmaya göre siyah-beyazlılar, Sunderland Kulübü'ne 1.5 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek. Lens'in satın alma opsiyonu ise 4 milyon 89 bin Euro. Beşiktaş, Hollandalı futbolcuya ise yıllık 2 milyon 200 bin Euro garanti ücretin yanı sıra puan başına 4 bin Euro ödeyecek. Siyah-beyazlı kulüp, Lens'in bonservisini alırsa, önümüzdeki dört yıl için Hollandalı futbolcuya toplam 8 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödeyecek. Lens, 25 veya daha fazla resmi maçta (Türkiye Kupası hariç) oynadığında 100 bin Euro, 35 veya daha fazla resmi maçta oynadığında 50 bin Euro ilave bonus alacak. Hollandalı'ya ayrıca UEFA şampiyonluğunda 200 bin Euro bonus ödenecek.

Orman: Dünyayı ayağa kaldırırım

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Konyaspor ile oynadıkları Turkcell Süper Kupa maçında çıkan olaylarla ilgili Beşiktaş'ın ceza almaması gerektiğini söyledi. Olay çıkaranların belli olduğunu dile getiren Orman, “Konya bizim dost camiamız. Konya'nın kupayı kazanması yakıştı. Ancak o seyircilere bakarsak hiç yakışmadı. O seyircilerden Konya yöneticileri utanç duymuştur. Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum. Onursal başkanımıza küfürler edildi. Karşılıklı küfürler olmuştur, etki tepki meseledir. Taraftarlarımız vakur durdu. Olayların olmamasının en büyük nedeni Beşiktaş taraftarıdır. UEFA'nın bize yaptığını TFF bize yaparsa dünya ayağa kalkar. İnşallah TFF aynı hataya düşmez. Hala sinirim geçmedi UEFA olayına çünkü. Bu bir tehdit değildir. Türk sporunu bir yere getirmek istiyorsak o futbol ailesinin işi... Geçen sene Passolig'den ne kadar turnike dönmüş diye baktım. 2 milyon 750 bin kişinin 2 milyon 50 binini 7 takım oluşturuyor. İzlenebilir olmalıyız. Bu haliyle kim çocuğunu maça götürür” dedi.

LENS'İ ÇOK İSTEDİK

Hollandalı yıldız Jeremain Lens'le ilgili de konuşan Başkan Fikret Orman, çok istedikleri bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını söyledi. Lens'i Dinamo Kiev'de oynadığı dönemden beri istediklerini belirten Orman, “Almak bugüne nasipmiş. Jeremain bize çok katkı verecek. Bizde oynamayı çok istedi. Hep beraber güzel, mutlu bir sezon geçireceğiz. Onlar inşallah bizi sahada da mutlu eder” dedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Lens ile ilgili “Gitmesi için dua ettik” demeci sorusu üzerine de konuşan Orman, “Biz işimize bakıyoruz. Biz Fenerbahçe'den değil Sunderland'den oyuncu aldık. Polemiklere gerek yok. Oyuncu neden bizi tercih ettiğini söyledi. Jeremain Lens'in ailesine de teşekkür ederim. Herşeyin hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

#Beşiktaş
#Lens
#Fikret Orman
7 yıl önce