|

Beşiktaş kaldığı yerden

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu siyah-beyazlılar, kendi sahasında seyircisiz oynadığı yeni sezonun ilk maçında Antalyaspor'u 45+4. dakikada Pepe ve 64. dakikada Cenk Tosun'un penaltıdan attığı gollerle mağlup etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:16 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Beşiktaş kaldığı yerden
​Beşiktaş kaldığı yerden

Beşiktaş oyuna baskılı başladı. Henüz 2. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı korneri savunma çeldi, topu önünde bulan Caner Erkin'in vuruşunda top az farkla auta gitti. 9'da Oğuzhan'ın pasıyla topu önüne alan Cenk Tosun'un plase vuruşun kaleci Ruud Boffin'de kaldı. Baskısını artıran Beşiktaş'ta, 20'de sağdan giren Beck'in dar açıdan vurduğu top kalecide kaldı. 22'de Quaresma'nın ortaladığı topa savunmadan ileriye çıkan Pepe'nin yaptığı kafa vuruşu üst direkten geri geldi. 31'de Talisca iki oyuncudan sıyrılıp ceza sahasına doğru yönelirken Campos'un müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır'ın avantaja bıraktığı pozisyonda Babel'in vuruşunda top direğin yanından auta çıktı. 38'de Antalyaspor'un ilk ciddi atağında ceza sahasına gelen topa iyi yükselen Maicon'un kafa vuruşu savunmadan geri geldi. 45'te Caner'in ceza sahasına doldurduğu topu Antalya savunması uzaklaştıramadı, arka direğe seken topa çok iyi yükselen Pepe kafayı vurdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. İkinci yarısı düşük tempoyla başlayan maçta 56'da Talisca'nın kafayla indirdiği topta sert bir şut çıkaran Cenk Tosun'un vuruşu üstten auta gitti. 64'te ara topuna hareketlenen Cenk, Diego'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cenk Tosun skoru 2-0'a getirdi. 89. dakikada Beşiktaş ceza sahasına giren Samuel Eto'o topu ayağından fazla açınca kaleci Fabri araya girerek topa sahip oldu ve çok önemli bir gol tehlikesini önledi.

Anderson Talisca ilk 11'de

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa maçına göre ligin ilk maçında kadroda 2 değişiklik yaptı. Lisansı çıkmadığı için Süper Kupa mücadelesinde yer alamayan Anderson Talisca, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Antalyaspor karşısında ilk 11'de görev aldı. Talisca, Atiker Konyaspor mücadelesinde oynayan Tolgay Arslan'ın yerine orta sahada hücuma destek vermeye çalıştı. Tolgay Arslan ise Antalyaspor mücadelesine yedekler arasında başladı. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Adriano Correia, ilk hafta maçında kadroda yer almazken bu oyuncunun yerine savunmanın solunda Caner Erkin şans buldu.

Çakır'a büyük tepki

Dünkü maçın en çok tartışmalı pozislyonu Beşiktaş'ın kazandığı penaltı oldu. Hakem Cüneyt Çakır'a Antalyaspor yönetimi büyük tepki gösterdi. Maç sonrası Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, açtı ağzını yumdu gözünü. Çalımbay "Maç genel olarak iyi gidiyordu. Cüneyt Çakır'ı çözemedim ben! Bana mı kastı var, başka bir şey mi var? Beşiktaş'ın buna ihtiyacı yok. Nasıl veriyor anlamıyorum. Böyle basit penaltı verilmez. Maçı çevirebilirdik. Verdiği iki ölü toptan maçı kaybettik" dedi. Antalyaspor Başkanı Şafak Ali Öztürk de maçın hakemi Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösterirken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve 2. Başkan Ahmet Nur Çebi'yi de kendilerine karşı yakışıksız sözler söylediklerini belirterek eleştirdi.

Vodafone Park ilk kez seyircisiz
Beşiktaş'a Atiker Konyaspor maçında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle veirlen 1 maçlık seyircisiz oynama cezasından sonra Vodafone Park'ta bir ilk yaşandı. Verilen bu cezanın ardından siyah-beyazlılar Antalyaspor karşısına seyircisinden yoksun çıktı. Böylelikle Beşiktaş, 11 Nisan 2016 tarihinde açılan Vodafone Park'ta ilk kez seyircisiz bir mücadeleye çıkmış oldu.

Pepe golle başladı

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında Real Madrid'den kadroya dahil ettiği Pepe, Vodafone Park'taki ilk maçında golle tanıştı. Portekizli yıldız, 45+4'te attığı golle Beşiktaş kariyerine golle başlayan Portekizli yıldız, " Takım arkadaşlarımla birlikte oynamaktan ötürü çok mutluyum. Taraftar çok önemli ama Beşiktaş formasını giydiğinizde de motive olursunuz. Kariyerimde daha önce seyircisiz bir maç oynamadım" dedi.

Lucescu tribünde

Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Beşiktaş-Antalyaspor maçını tribünden takip etti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, hak mahrumiyetinin olmasından dolayı maçı tribünde takip edemedi ve bu nedenle Lucescu’ya Ahmet Nur Çebi eşlik etti. Dünya Kupası Eleme Grubu’nda 2 Eylül’de Türkiye, deplasmanda Ukrayna ile karşılaşacak. Lucescu, bu zorlu karşılaşma öncesinde kadroyu oluşturmak için yoğun mesai harcıyor.


Güneş: Kontrollü oynadık, kazandık

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Güneş maçla ilgili olarak, “Taraftar yoktu ama Süleyman Ağabey'in (Seba) ruhu vardı sahada. Onun ölüm yıldönümüne rastlayan bu maçta galip geldik. Hiçbir günahı olmayan taraftar maça gelemedi. Bugün sessiz bir maç vardı. Kontrol bizdeydi tamamen. Antalya'da koşan agresif iyi kontraatağa çıkan bir takım. ızlı ve tempolu bir maç olmadı. 1-2 hata vardı geride yaptığımız. Herkesin bekldiği tempolu bir oyun olmaması şu an için normal. Sezon bir maraton. Skor ve oyun üstünlüğü kurmak önemli. Bütün takımı tebrik ediyorum" dedi.Transfer hakkında sorulara da yahıtlayan Güneş, "Bize stoper santrafor lazımdı, sonra diğer pozisyonlar. Başkanla konuştuk, o da işini yapıyor. 2 yıldan beri transferleri başkan ve yönetim yapıyor” ifadelerini kullandı.

#Beşiktaş
#Fabri
#Samuel Eto
#Cenk Tosun
#Pepe
7 yıl önce