|

Boyko izdihamı

Yaklaşık 250 taraftarın karşıladığı Ukraynalı kaleci, kariyerinde daha önce görmediği duyguları yaşarken havalimanından ayrılırken adeta ezilme tehlikesi atlattı. Boyko, bugün sağlık kontrolünden geçecek, ardından yeni takımıyla ilk idmanına çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:33 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın arapsaçına dönen kaleci transferi dün resmen gerçekleşti; siyah-beyazlılar Dnipro Kulübü'nden transfer ettiği, Denys Boyko'yu dün İstanbul'a getirdi. Ukrayna kulübüyle Antalya'da kampta bulunan, uzun süredir kulüplerin el sıkışmasını bekleyen Boyko, dün öğlen Atatürk Havalimanı'na ayak bastı, kendisini karşılamaya gelen taraftarları görünce bir hayli şaşırdı. Coşkulu karşılaşamadan oldukça etkilenen Ukraynalı kaleci, 250 taraftar arasında adeta ezilme tehlikesi yaşadı; kulübün tahsis ettiği araca binerken zorlandı. Beşiktaş'ın transferini borsaya bildirdiği Boyko, havalimanından ayrılarak tesislerin yolunu tuttu.



İMZA TÖRENİ YAPILMAYACAK


Beşiktaş'ın yeni kalecisi, bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilecek. Denys Boyko, daha sonra tesislerde yeni takımına katılacak ve Beşiktaş ile ilk idmanına çıkacak. Vodafone Arena'da yaşanan ve ölümle sonuçlanan kaza nedeniyle Boyko için imza töreni düzenlenmeyecek.



TRANSFERİ KENDİSİ BİTİRDİ


27 yaşındaki kalecinin Beşiktaş'a transferindeki en büyük etken oyuncunun bitmek bilmeyen inadı oldu. Dnipro ile pazarlıklar bir ara durma noktasına gelse de Boyko'nun Beşiktaş inadı, Ukrayna temsilcisini zor durumda bıraktı. Kulübünün Sevilla ile anlaşmasına rağmen İspanya'da oynamayı kabul etmeyen ve “Beşiktaş'ta oynamak istiyorum. Eğer transferime izin vermezseniz sözleşmem bitene kadar burada kalırım” resti çeken Boyko'nun geri adım atmaması Dnipro'yu Beşiktaş karşısında zor durumda bıraktı ve Ukraynalılar, siyah-beyazlıların teklifini kabul etti.



Şapkasını kurtardı!


Beşiktaş taraftarlarının oluşturduğu izdiham arasında havalimanından ayrılmaya çalışan Denys Boyko, ilk kurtarışını havalimanında yaptı. Boyko, bir taraftarın şapkasını almaya çalışması üzerine daha atik davrandı, şapkasının alınmasınaizin vermedi.



3.5 yıllık maliyeti 8.6 milyon Euro


Beşiktaş, Boyko'nun bonservisi için Dnipro Kulübü'ne 3.3 milyon Euro ödeyecek. Bu rakamı 3 eşit taksitte verecek siyah-beyazlılar,


1.1 milyon Euro'yu hemen, diğer iki taksidi 6 ay aralıklarla ödeyecek. 3.5 yıllık sözleşme imzalayacak Ukraynalı kaleci, yarım sezon için 800 bin Euro, diğer yıllar için 1.5 milyon Euro kazanacak. Boyko'nun 3.5 yılda toplam maliyeti 8.6 milyon Euro olacak.



2. bomba Aras Özbiliz


Kaleci ve stoper transferi için uzun süredir bekleyişte olan Beşiktaş, 1 numaranın ardından ikinci bombayı sağ açık mevkiinde patlattı. Siyah-beyazlılar, Spartak Moskova'dan Aras Özbiliz'i 4.5 yıllığına renklerine bağladı. Ermenistan Milli Takımı forması da giyen 25 yaşındaki oyuncu, sağ açık ve forvet mevkiinde görev yapabiliyor. Aras, bugün sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşmeye imza atmak için İstanbul'a gelecek. Beşiktaş'ın Aras'ın Roya Vallecano'ya kiralayacağı da öne sürülüyor.



Beşiktaş, stoper transferinde de mutlu sona yakın. Siyah-beyazlıların Getafe'nin İspanyol stoperi Alexis Delgado ile 2.5 yıllık anlaşma sağladığı öğrenildi. Prensip anlaşmasına varılan 30 yaşındaki oyuncunun da, transferinin bitmesi an meselesi.



Fikret Orman: Ersan'ı satmayacağız


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dernek açılışında transferleri değerlendirdi. Boyko için “Bundan sonra teknik heyetin kararı. O veya Tolga oynar” dedi, stoper Delgado için “Beşiktaş halka açık bir kulüp. Resmi olarak yapacağımız bir açıklama yok” yorumunu yaptı. Orman, Ersan Gülüm'ü de kesinlikle satmayacaklarını açıkladı.







#Beşiktaş
#Boyko
#Denys Boyko
#Fikret Orman
8 yıl önce