|

Emenike davasında karar çıkmadı

'Futbolda şike' davası kapsamında savunması alınamadığı için dosyası ayrılan Nijeryalı futbolcu Emanuel Emenike'nin yargılanmasına devam edildi.

Aa
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:47 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Emenike davasında karar çıkmadı
Emenike davasında karar çıkmadı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Emanuel Emenike katılmadı. Duruşmada, Emenike'nin avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bir önceki celse açıklanan esas hakkındaki görüşün davanın müdahillerine tebliğ edileceğini belirterek, 'Bu duruşmada karar çıkmayacak' dedi. 

Ekinci, sanık avukatının da savunmasını bir sonraki celse yapabileceğini söyledi. 

Bunun üzerine söz alan Emenike'nin avukatı Epözdemir, 'Yapmayın başkanım. Şaka mı yapıyorsunuz?' dedi.

Başkan Ekinci'nin ciddi olduğunu söylemesi üzerine avukat Epözdemir, 'Başkanım savunmamızı yapalım. Müvekkilim, 'Neden savunma yapmıyorsunuz?' diye sorup duruyor. Bu celsede savunma yapalım' diye konuştu.

Avukatın talebi üzerine Başkan Ekinci, 'Madem öyle kısa bir savunma yapın. Başka duruşmalarımız var. Bir dahaki celse sabahtan akşama kadar savunma yaparsınız' dedi.

Daha sonra kısa bir savunma yapan avukat Epözdemir, müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, savcının bir önceki celse sunduğu mütalaanın davanın müdahillerine gönderilmesine ve esas hakkında savunmasını hazırlaması için sanık avukatına süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

'Futbolda şike' soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları istemiyle hazırlanan iddianamede, Emmanuel Emenike hakkında da 'şike' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istendi.

Yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Temmuz'da, 48 sanık hakkında çeşitli hapis cezalarına, 44 sanık hakkında da beraat kararına hükmederken, Rusya'da bulunduğu için savunması alınamayan futbolcu Emmanuel Emenike'nin dosyasının ayrılmasına karar verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kapsamında Rusya'nın Spartak Moskova-Fenerbahçe maçı için İstanbul'a gelen Emanuel Emenike'nin 28 Ağustos'ta celse arasında savunması alındı.

Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, 27 Kasım 2012'de görülen duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıkladı ve Emenike'nin 'şike' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.


11 yıl önce