|

F.Bahçe kendi liginde

Sarı-lacivertli takım, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibi karşısında sonuca kolay gitti. Semih ve Alex'in golleri, Şampiyonlar Ligi vizesi getirdi. Geçtiğimiz yıl çeyrek finalde Chelsea'ye elenen F.Bahçe'nin rakipleri bu akşam belli olacak.

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 28/08/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 28/08/2008 Perşembe
Yeni Şafak
F.Bahçe kendi liginde
F.Bahçe kendi liginde

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Sırbistan'ın Partizan takımını 2-1 yenerek 6. kez Devler Ligi gruplarına adını yazdırdı. Partizan ile deplasmanda 2-2 berare kaldığı ilk maçın rövanşında sarı-lacivertliler, ilk yarıda sayısız pozisyon bulmasına rağmen rakip fileleri bir kez havalandırabildi. 20'de Alex'in korner atışı sonunda topa Uğur, Güiza ve son olarak Semih dokunamayınca F.Bahçe net bir golden yararlanamadı. 24'te Maldonado'nun şutunu Bozovic kornere çeldi. 28'de Uğur'un ortasında Semih'in nefis golüyle F.Bahçe öne geçti: 1-0.


YENİLMEZLİK SERİSİ 14'E ÇIKTI

49. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahasına girip 'alda at' dercesine çıkardığı topta Colin Kazım, altı pas içinde boş kale yerine topu kale direğinin üstünden auta atarak F.Bahçe'yi bir golden etti. 52'de Güiza ceza sahası içinde kaleciyi de geçtiği pozisyonda topu auta attı. 59'da F.Bahçe, Güiza'nın sağdan ortasında Alex'in harika kafa golüyle skoru 2-0'a taşıdı. 69'da Boçunovic'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Volkan gole izin vermedi. 77'de Tosic'in serbest vuruşundan kazandığı golle Partizan farkı bire indirdi: 2-1. Partizan'ı 2-1 yenen sarı-lacivertliler, Avrupa maçlarına yenilmezlik serisini de 14'e çıkardı.


'Geçen senenin üstüne koyacağız'

F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, takımını kutlarken mevcut kadrolarının Şampiyonlar Ligi için yeterli olduğunu söyledi. 'Geçen senenin üstüne koyup gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz' diyen Aragones, 'Son 15 dakikada savunmamız geride kalınca pozisyonlar verdik. İleride durmalarını istemiştim' şeklinde konuştu. Aragones, F.Bahçe'nin imza attırmak üzere olduğu Josico içinse, 'Çok iyi bir oyuncu. Fener'e çok güç katar' dedi.


15.4 milyon euro kasada

Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başaran F.Bahçe, 10 milyon euroluk havuz gelirinin yanısıra katılım payı olan 5.4 milyon euroyu da kasasına koydu. G.Saray da Devler Ligi'ne kalsaydı 10 milyon euroluk yayın geliri 4.5'e düşecekti. F.Bahçe, gruplarda her galibiyet için 600 bin, her beraberlik içinse 300 bin euro alacak.


Güiza ilki yaşayacak

Adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıran F.Bahçe'nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza, takımı adına Devler Ligi'ne kaldığı için çok mutlu olduğunu ve ilk kez bu lig de mücadele edecek olmasının kendisini heyecanlandıracağını ifade etti. Fileleri sarsamayan Güiza, “Önemli olan takımın kazanması” diye konuştu.


Volkan: Golün nedeni baraj

Partizan'ı geçerek hedeflerine ulaştıklarını belirten kaleci Volkan Demirel, yediği golün ise barajın net olarak kurulamamasından kaynaklandığını söyledi. Takımın zamanla daha iyi olacağını dile getiren tecrübeli kaleci, “Daha yolun başındayız. Lige kötü başladık ancak gerçek F.Bahçe'yi göstereceğiz” dedi.




16 yıl önce