|

Futbol sahalarına ülkücü kulüp geldi

Türk futbolunun köklü kulüplerinden olan, uzun yıllar Süper Lig'de mücadele eden Ankara Şekerspor, ismini Turanspor olarak değiştirme kararı aldı. Kulüp Başkanı Orhan Kapelman ülkücü futbolcu ve teknik adamlarla mücadele edeceklerini açıkladı.

Yeni Şafak ve
14:03 - 1/07/2015 Wednesday
Güncelleme: 14:24 - 1/07/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Geçen sezon 3. Lig'den düşen ve bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Yeşil-Beyazlı kulüp yeni sezonda ismini Turanspor A.Ş olarak değiştirme kararı aldı.



Twitter hesabında Turan Spor Kulübü yazılı bir görsel paylaşan Kulüp Başkanı Orhan Kapelman, kulübün facebook hesabında da "Sevgili ülküdaşlarım, futbolun siyasallaştığı şu dönemde hangi takımı tutarsanız tutun , ülkücü teknik adamlar ve futbolcularla yeşil sahalarda yüreğini ortaya koyacak bu takım sizlerin takımı olacaktır" ifadelerini kullandı.



MHP'li kimliğini sosyal medyada dile getirmekten çekinmeyen Orhan Kapelman'ın takımı Turanspor için 'Osmanlıspor'a rakip olacak' yorumları yapılmaya başlandı. Bu arada Turanspor A.Ş teknik direktörlüğüne Ahmet Hacıhamzaoğlu getirildi.



Çok isim değiştirdi

1947 yılında Ankara Şeker Fabrikaları'nın takımı olarak kurulan kulüp 2005-2006 sezonu başında satıldı. Fabrikayla bağı kalmayan kulüp bir zaman sonra buradaki tesislerinden de çıkarıldı. Özelleştirildikten sonra Ankara'nın çeşitli belediyelerinin sponsor olduğu kulüp isminin başına Etimesgut, Beypazarı, Akyurt, Çamlıdere ibarelerini almıştı. Kulüp iki sezondur maçlarını Polatlı ilçesinde oynuyordu.





#Şekerspor
#Turanspor
#Osmanlıspor
#Orhan Kapelman
9 years ago