|

Galatasaray müzesi açıldı

Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu'ndaki müzesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla açıldı. Bakan Bak, müzenin hayırlı olmasını dilerken, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise müzedeki değerli kupaları, değerli rakiplerle yarışarak kazandıklarını söyledi.

Yeni Şafak
13:01 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:47 - 2/03/2018 Cuma
IHA
Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.
Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu'nda bulunan müzesi açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Dursun Özbek'in açılışını yaptığı müzede, açılışa katılan tek kulüp başkanı olarak Erol Bedir'in yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Fikret Orman çiçek gönderdi

Galatasaray Kulübü, Süper Lig2deki bütün kulüp başkanlarına, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerine davetiye gönderirken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, açılışa çiçek gönderdi.

"3 bin 500 kupamız Beyoğlu'nda beklemekte"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, açılışta yaptığı konuşmada müzenin medeniyet ve kültür sergisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

  • Bu sergi, geçmişi bilmek, bugünü anlamak ve geleceği tahmin etmektir. Biz bu müzede Galatasaray'ın geçmişini kısa şekilde anlatmak istedik. Kısa diyorum çünkü buradaki kupa sayısı yaklaşık 800. 3 bin 500 adet kupamız Beyoğlu'ndaki müzemizde beklemekte. Ben özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Bu müzede bulunan bütün parçalar tek taraflı başarıların müzesi değildir. Bu değerli kupaları, değerli rakiplerimizle mücadele ederek elde ettik. Müzenin kuruluşunda, kuruluşumuzu yapan Ali Sami Yen ve bugün bana açmayı nasip eden diğer başkan ve diğer yönetimlere teşekkür ediyorum. Bütün yönetimler bunlara katkıda bulundu. Ünal Aysal döneminde fiziki olarak başladı, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanım bu işi tamamladı ve bana da açmak nasip oldu. Bu müzenin camiamıza, Türk sporuna ve bütün rakiplerimize hayırlı olmasını diliyorum.
Bakan Bak: Bu müzeler çok önemli

Galatasaray'ın Türk sporuna çok büyük hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları ifade etti:

  • Galatasaray'ın müze açılışında bulunmaktan dolayı onur duyuyorum. Galatasaray'ın bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler, diğer kulüplerimizin de önünü açmıştır. Müze, tüm sporseverlere hayırlı uğurlu olsun. Avrupa'da birçok kulüpte gördüğümüz müzelerin benzerlerinin ülkemizde de yapılması oldukça önemli. Bu müzeler, turistlerin de ilgisini çekiyor. Ligimizde son dönemde çok önemli bir şampiyonluk yarışı var. Bu yarışın aynı güzellikte devam etmesini diliyorum. Umarım hak eden kazanır.
#Mustafa Cengiz
#Galatasaray
6 yıl önce