|

Galatasaray’ın tam dişine göre

Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray, D Grubu’nda Portekiz’in Porto, Almanya’nın Schalke ve Rusya’nın Lokomotif Moskova takımlarıyla eşleşti. Sarı-kırmızılılar, gruptaki ilk maçını 18-19 Eylül tarihinde yapacak. Grup karşılaşmaları ise 11-12 Aralık tarihlerinde sona erecek. İlk 2 sırayı alacak takımlar bir üst tura adlarını yazdıracak.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Friday
Güncelleme: 04:21 - 31/08/2018 Friday
Yeni Şafak
 Galatasaray, D Grubu’nda Portekiz’in Porto, Almanya’nın Schalke ve Rusya’nın Lokomotif Moskova takımlarıyla eşleşti.
Galatasaray, D Grubu’nda Portekiz’in Porto, Almanya’nın Schalke ve Rusya’nın Lokomotif Moskova takımlarıyla eşleşti.

Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil edecek Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. Sarı-kırmızılı temsilcimiz D Grubu’nda Rusya’nın Lokomotiv Moskova, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Schalke takımları ile eşleşti, Devler Ligi’nde grup maçları 18-19 Eylül’de başlayıp, 11-12 Aralık’ta sona erecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Üçüncü bitirecek ekip ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Devler Ligi’nde final maçı 1 Haziran 2019’da İspanya’nın Madrid kentinde yapılacak. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ilk maçını 18-19 Eylül’de yapacak.

GEÇMİŞTEN ACI TECRÜBELERİMİZ VAR

Kura çekimi için Monaco’da bulunan G.Saray Başkanı Mustefa Cengiz ile 2. Başkan Abdurrahim Albayrak’ın gruplar belirlendikten sonra son derece mutlu oldukları kameralara yansıdı. Temkinli konuşan Cengiz, “Bazen en şanslı görünen kura, en şanssız. Bazen en şanssız kura en şanslı olur. Biz geçmişte tecrübeler edindik. Bunlardan ders almamız gerek. Hiçbir rakibi küçümsemememiz, aynı zamanda hiçbir rakibi de büyütmememiz gerekir. ‘Şanslı kura’ demiyorum. Bütün rakiplerimizi, dünyanın en güçlü takımlarıyla oynar gibi ciddiye alalım. İnşallah Türk ulusuna zaferler yaşatacağız” dedi. Transfer hakkında da konuşan Cengiz, “Beklentiler çok yüksek. Fakat bizim FFP’den çok ciddi sınırlamalarımız var. Elimizden geleni yapıyoruz. Transfer için çalışıyoruz” diye konuştu.

KASAYI DOLDURACAK

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde kasasını da dolduracak. Sarı-kırmızılılar, ayak bastı parası olarak 15.25 milyon Euro’yu kasasına koyacak. Bunun yanında, UEFA’nın yaptığı önemli değişiklikle her galibiyet için 2.7 milyon Euro, her beraberlik için de 900 bin Euro kazanacak.


ESKİ KARTALLAR RAKİP OLDU

Galatasaray’ın D Grubu’ndaki rakiplerinden Porto’nun kadrosunda eski Beşiktaşlı Aboubakar, Lokomotiv Moskova’da ise Fernandes yer alıyor. Eski G.Saraylı Telles de Porto’da forma giyiyor.

Galatasaray’ın rakipleri arasında Şampiyonlar Ligi deneyimi en az olan ekip olarak Lokomotif Moskova dikkat çekiyor. Rus ekibinin, bu platformda çıktığı maç sayısı 23. Yuri Semin’in çalıştırdığı Lokomotiv Moskova’da Eder, Smolov, Corluka ve Höwedes’in yanı sıra bir dönem Beşiktaş forması da giyen Manuel Fernandes dikkat çekiyor. Rus ekibi, sezonun ilk 5 haftası geride kalan Rusya’da 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi alırken topladığı 8 puanla 5. sırada bulunuyor. Galatasaray’ın deneyimli rakipleri arasında ise Porto öne çıkıyor. Sergio Conceicao’nun çalıştırdığı Portekiz ekibinde yine bir dönem Beşiktaş forması giyen golcü oyuncu Vincent Aboubakar, takımının şu an için en etkili silahı olarak dikkat çekiyor. Brahimi, Maxi Pereira da Porto’nun diğer yıldızlarından. Yine bir dönem G.Ssaray forması giyen Alex Telles de şans bulması halinde eski takımına karşı forma giyecek. Portekiz’de sezonun ilk 3 haftası geride kalırken 2 galibiyet ve 1 yenilgi alan Porto 6 punla 5. sırada yer alıyor. Domenico Tedesco’nun çalıştırdığı Schalke 04 ise eski günlerinden uzakta görüntü çiziyor. Takımın en etkili isimleri arasında Yevhev Konoplyanka, Amine Harit, Rahman Baba, Breel Embolo, Mark Uth ve Salif Sane yer alıyor. Bu arada Schalke, Twitter adresinden G.Saray’ı etiketleyerek ‘’Sizinle 2 heyecanlı maça çok mutlu oluruz. Geçen maçta öndeydiniz. Bakalım gelecek maçta neler olacak’’ paylaşımı yaptı. G.Saray ise ‘’Gelsenkirchen’de güzel anılarımız var. Geri dönüyoruz!’’ cevabı verdi.

  • Yeni gözde Ramos
  • Santrfor arayışlarını sürdüren G.Saray’ın gündemine sürpriz bir futbolcu gündeme geldi; Adrian Ramos. Menajerler tarafından sarı-kırmızılı takıma önerilen Ramos için pazarlıklar sürerken, teknik ekibin onay vermesi halinde transfer gerçekleşecek. 32 yaşındaki futbolcunun Mayıs 2019’da sözleşmesi sona eriyor. Borussia Dortmund’un eski yıldızı Ramos, 12 milyon Euro karşılığında 2017 yılında Çin’in Dangdai Lifan takımının yolunu tuttu. Ardından bir sezon Granada’ya kiralanan Ramos, daha sonra bonservisiyle birlikte İspanyol ekibine geçti. 2016-17 yılında 25 maçta 7 gol 2 asistlik performans sergileyen Ramos, geçen sezon 27 maçta sadece 4 gol atabildi.
#Galatasaray
#Şampiyonlar Ligi
6 years ago