|

Hamit'e büyük Onur

Turnuvada şampiyon olan İspanya 9 oyuncuyla kadroya en fazla futbolcu veren ülke oldu. Rusya 4, Almanya 3, Hollanda ve Portekiz ikişer, Türkiye, italya ve Hırvatistan'dan da birer oyuncu en iyiler arasında yer aldı. İspanya'dan Xavi Hernandez, şampiyonanın en iyi futbolcusu seçildi.

00:00 - 1/07/2008 Salı
Güncelleme: 02:57 - 1/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Hamit'e büyük Onur
Hamit'e büyük Onur

İspanya'nın şampiyonluğu ile sona eren 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda UEFA, turnuvanın en iyi 23 oyuncusunu belirledi. UEFA teknik ekibi tarafından açıklanan 23 kişilik kadroda, orta sahada Türkiye'den Hamit Altıntop da karmada yer almayı başardı. 23 kişilik kadroda İspanya 9 oyuncu ile zirvede yer alırken, Rusya 4, Almanya 3, Hollanda ve Portekiz 2, İtalya ve Hırvatistan- dan birer oyuncu yer aldı.


FİNALİN ADAMI XAVİ

Turnuvanın finalinde Almanya'yı tek golle geçen İspanya- nın orta saha oyuncusu Xavi Hernandez, şampiyonanın en iyi futbolcusu seçildi. UEFA tarafından belirlenen toplam 9 tecrübeli antrenörün oylarıyla seçilen Xavi, İspanya'nın finallerde oynadığı 6 maçın 5'inde oynadı. 28 yaşındaki orta saha oyuncusu final maçıyla birlikte İspanya Milli Takımı'nda 63. kez yer aldı. Yarı finaldeki Rusya maçında bir de gol attı.


İŞTE 23 KİŞİLİK KADRO
KALECİLER

Gianluigi Buffon (İtalya)

Iker Casillas (İspanya)

Vander Sar (Hollanda)

DEFANS

Bosingwa (Portekiz)

P.Lahm (Almanya)

Marchena (İspanya)

Pepe (Portekiz)

Carles Puyol (İspanya)

Yuri Zhirkov (Russia)

ORTA SAHA

Hamit Altıntop (Türkiye)

Modric (Hırvatistan)

Marcos Senna (İspanya)

Xavi (İspanya)

Zyryanov (Rusya)

Ballack (Almanya)

Fabregas (İspanya)

Andres Iniesta (İspanya)

Podolski (Almanya)

Sneijder (Hollanda)

FORVET

Arshavin (Rusya)

Pavlyuchenko (Rusya)

Fernando Torres (İspanya)

David Villa (İspanya)



16 yıl önce