|

HEDEF SYDNEY

Avrupa Boks Şampiyonası'nda zirveye çıkan 22 yaşındaki Bülent Ulusoy, "Hedeflerimden biri gerçekleşti. Şimdi sırada olimpiyat şampiyonluğu var. Sydney'den de altınla döneceğim" dedi

.
00:00 - 26/05/2000 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 7/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
HEDEF SYDNEY
HEDEF SYDNEY
ULUSOY'UN GÖZÜ OLİMPİYATLARDA

Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda 67 kiloda tüm rakiplerini yenerek ülkemize altın madalya kazandıran Trabzon Belediyespor'un altın yumruğu Bülent Ulusoy'un gözü olimpiyat şampiyonluğunda. Ulusoy, Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak, en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini belirterek, "Eylül ayında Avusturalya'nın Sydney şehrinde düzenlenecek Olimpiyatlarda da Türkiye'ye altın madalya kazandıracağım" dedi.

Şampiyonluk kolay olmadı'

Avrupa Boks Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran üç boksörden biri olan 22 yaşındaki Bülent Ulusoy, şampiyonluğun kolay kazanılmadığını belirterek, Ukraynalı boksörle yaptığı final maçında inanılmaz duygular yaşadığını söyledi. Ulusoy, Türk bayrağını dalgalandırdığını ve İstiklal Marşını okuttuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bana maddi ve manevi olarak büyük destek veren başta Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan ve Belediyespor yöneticilerine ve Trabzon halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Tarihe geçmek istiyorum

Ulusoy, çok genç yaşta önemli bir başarıya imza attığını ifade ederek, "Önümde daha uzun yıllar var. Hedefim Türk boksunda unutulmaz bir isim olmak. Bu şampiyonluk artık geride kaldı. Şimdi olimpiyatlara kadar sıkı bir çalışma temposu içine gireceğiz. Orada beni daha zorlu rakipler bekliyor. Ancak başarabilecek güçteyim" diye konuştu.

Aykan büyük destek verdi

Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan, Avrupa Şampiyonu boksör Bülent Ulusoy ile büyük gurur duyduklarını ifade ederek, "Bülent Ulusoy, 1996 yılından beri Belediyespor'un sporcusudur. Kendisine 250 milyon lira maaş veriyoruz. Büyük bir başarı elde etmiştir. 24 yıl sonra Cemal Kamacı'dan sonra Trabzonlu bir kardeşimiz yüzümüzü güldürmüştür. Bülent'e her türlü maddi destek verilecektir. Belediye olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bülent'in Sydney Olimpiyatlarında da başarılı olması için kendisine her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Salon sporlarını daha da geliştireceğiz" diye konuştu.


24 yıl önce