|

İki hamlede mat

G.Saray son 15 dakikaya kadar, mücadeleyi istediği gibi götürdü, Arda'nın golleriyle skor tabelasına 2-0'ı yazdırdı. Bu skor haftaya Belgrad'ta oynanacak rövanş için yeterliydi. Ancak, Sırp temsilcisi sonradan oyuna giren Krstic ve İnjac'ın golleriyle avantajı kaptı. G.Saray'a Sırbistan'da tur için 3-3 ve üzerindeki gollü beraberlikler veya galibiyet gerekecek

Abdullah Eğilmez
00:00 - 30/07/2010 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 30/07/2010 Cuma
Yeni Şafak
İki hamlede mat
İki hamlede mat

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ali Sami Yen'de Sırbistan'ın OFK Beograd takımıyla 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar Belgrad karşısında iki farklı öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamayarak rövanş öncesi kötü bir skor elde etti. Karşılaşmada ilk ciddi pozisyonları Simic ile Sırbistan ekibi yakaladı. İlk on dakika sonunda oyunun kontrolünü eline alan G.Saray'da 11'de Mustafa Sarp'ın sert şutunda kaleciden geçen topu çizgide savunma çıkardı. 13'te Arda'nın ortasında Mehmet Batdal'ın kafa vuruşu üst direkten döndü. 22'de Sabri'nin ortasında yine Mehmet Batdal'ın kafasında savunma topu çizgiden çıkardı. 26'da Arda'nın sert şutu kaleci Saranov'un hamlesine rağmen filelere gitti: 1-0. İkinci yarıda teknik direktör Rijkaard, Pino ve Kewell'ı oyuna sokarak G.Saray'a hız kazandırdı. 76'da Kewell'ın pasında sağdan topu ceza sahasına taşıyan Pino'nun vuruşunda top kaleciden döndü. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda Arda Turan'ın önünde kaldı. Genç kaptanın vuruşunda top savunmanın hamlesine rağmen filelerle buluştu: 2-0. Golden sonra ataklarını sıklaştıran taraf Belgrad oldu. 79'da paslaşılarak kullanılan serbest atışta Krstic'in sert şutu savunmaya da çarpıp ağlara gitti: 2-1. 86'da kornerden gelen topa kaleci Aykut çıkmakta tereddütte kalınca İnjac kafayla skoru tayip etti: 2-2.


Böyle de gol yenmez ki!

G.Saray'ın son 15 dakikada yediği gollerde hem şanssızlık hem de defansın önemli kademe hatası vardı. Sırp takımının Krtsiç ile bulduğu frikik golünde top, Barış'ın sırtına çarparak kaleci Aykut'u da yanıltarak köşeden ağlarla buluştu. Injac'ın attığı beraberlik golü ise G.Saray gibi üst düzey bir takıma yakışmadı. Sırp futbolcu köşe atışından gelen topa yükseldiğinde yanında onu rahatsız edecek kimse yoktu. Top, Aykut'un bakışları arasında beraberlik golü olarak ağlarla buluştu.


Ağlarsa kaptan ağlar gerisi yalan ağlar

İki gol atmasına karşın, G.Saray'ın maçı berabere bitirmesine engel olamayan Kaptan Arda maçtan sonra çok üzgündü. Gözleri dolan genç futbolcuyu teskin etmek teknik direktör Frank Rijkaard'a düştü. Maçın bitiş düdüğü sonrası üzgün bir şekilde soyunma odasına doğru yönelen Kaptan'ı, yanına gelip elini omzuna atan Hollandalı teknik adam teselli etti. Arda maç sonrası yaptığı açıklamada, "Futbolda böyle şeyler oluyor. Yenmemesi gereken goller yedik. Ancak G.Saray takımı oraya gidip turu geçmelidir. Bir dahaki maçın telafisi yok. Daha dikkatli davranıp turu geçeceğiz" dedi.


Rijkaard, 'G.Saray tarihinde ilk olacak' sözüne alındı

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard, Belgrad maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Bu takıma öğreteceğim tek bir şey var o da skoru korumak. 2-2 hazmedemediğimiz bir skor" dedi. Belgrad karşısında aldıkları sonucun dezavantajlı olduğunu ancak deplasmanda daha iyi bir skor elde edeceklerini ifade eden Hollandalı teknik adam, "İyi oynadık ancak yorgunluk geldiğinde arada açılma oluyor. 70 dakika çok iyi oynadık ama bunu 90 dakikaya yaymamız gerekiyor. Biz orada daha iyi sonuç alacağımızdan eminiz" diye konuştu. Oyuncularının vakit kazanmayı iyi beceremediğini de kaydeden Rijkaard, "2-0 galipken taç atışına koşarak gidiyoruz, tacı kullanmak için bunu yapmamamız gerekiyor. Oyun temposunu düşürmemiz gerekiyordu. Futbolcular değişiklik yapılırken hızlı bir şekilde sahayı terk ediyorlar. Yavaş hareket etmiş olsa 1-2 dakika bizim avantajımız olacak" ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin "Elenme ihtimali var. Elenirse G.Saray tarihinde ilk olacak" şeklindeki bir sorusuna sinirlenen Rijkaard, "Böyle bir soru olmaz. G.Saray tarihinde ilk olacak sözüne alındım" dedi.


Djurdjevic'ten anlamlı gönderme

OFK Belgrad Teknik Direktörü Dejan Djurdjevic, 2-2'lik beraberliğin çok iyi bir sonuç olduğunu söyledi. 21 yaş altında 5 tane oyuncusu bulunduğunu kaydeden Djurdjevic, "Bütçe olarak G.Saray'ın bütçesinin yüzde 10'u elimde olsa çok sevinirdim, neler yapardım" dedi.


Ali Sami Yen'de tribünler boş kaldı

G.Saraylı taraftarlar, takımlarının bu sezonki ilk resmi maçına fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmayı yaklaşık 8 bin kişi izledi. Yeni transferleri tek tek tribüne çağran taraftarlar en büyük sevgiyi Kewell'a gösterdi. Taraftarlar maç sonrası ise Belgrad takımını alkışladı.


Baptista'dan kötü haber

Transfer çalışmalarını sürdüren G.Saray'ın uzun süredir renklerine bağlamak için uğraştığı İtalyan ekibi Roma'nın Brezilyalı yıldızı Julio Baptista, Sarı-kırmızılı ekibin teklifini reddetti. Brezilyalı oyuncu G.Saray'ın yanı sıra Olimpiyakos'tan aldığı teklife de olumsuz yanıt verdi.











14 yıl önce