|

İkizler Trabzon'da

Wisla Krakow'dan alınan forvet Pawel ile orta sahada görev yapan Piotr için Trabzonspor 2 milyon euro borservis ücreti ödeyecek. Futbolcular ise yıllık 750'şer bin euro alacaklar.

Kamil Anahar
00:00 - 31/12/2010 Cuma
Güncelleme: 01:04 - 31/12/2010 Cuma
Yeni Şafak
İkizler Trabzon'da
İkizler Trabzon'da

Trabzonspor bir süredir takip ettiği Polonyalı futbolcular Brozek kardeşlerin transferini bitirdi. Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren lider Trabzonspor, ara transferde ilk bombayı patlattı. Bordo-mavili yönetimin Wisla Krakow takımında oynayan forvet oyuncusu Pawel Brozek ile orta sahanan solunda görev yapan Piotr Brozek ile 2.5 yıllık anlaşma sağladığı öğrenildi. Yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'nun iki kardeş futbolcuyu Salı günü Antalya kampına getireceği belirtildi. Trabzonspor'un iki futbolcunun transferi için Polonya kulübüne 2 milyon euro ödeyeceği öğrenilirken, futbolcuların yıllık 750'şer bin euro alacağı ifade edildi. Böylece Gürcü Şota ve Arçil Arvaladze kardeşlerden sonra Pawell ve Piotr Brozek bordo-mavili formayı giyecek olan 2. ikizler olarak tarihe geçti. Trabzonspor, sezon başında da Wisla Krakow'dan Glowacki'yi transfer etmişti.

ÇOK İYİ İKİ TRANSFER YAPTIK

Başkan Sadri Şener, uzun zamandır gündemlerinde olan Polonya'nın Wisla Krakow takımında forma giyen forvet oyuncusu Pawel Brozek ile sol bek oyuncusu Piotr Brozek kardeşleri transfer ettiklerini söyledi. Şener, Polonya'da bulunan yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'nun bu transferleri sonlandırdığını belirterek, “Her ikisini de hocamız istiyordu. Yönetici arkadaşımızda önce kulüpleriyle sonra kendileriyle anlaştı. Salı günü Antalya kampımıza dahil olacaklar. Çok iyi transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Birisi çok ihtiyaç duyduğumuz olan forvet mevkiinde, diğeri ise sol kanatta forma giyiyor. Polonya milli takımının önemli oyuncuları. Umarım şampiyonluk yolunda bize çok ciddi katkılar yaparlar” şeklinde konuştu. Şener, bu iki oyuncunun takıma alınması sonrasında transferi kapattıklarını kaydetti.


ilk ikizler Şota ve Arçil

Trabzonspor'a Gürcistan'ın Dinamo Tiflis kulübünden transfer ettiği Şota ve Arçil Arvaladze ikiz kardeşler oynadıkları futbolla bordo-mavili taraftarların sevgilisi olmuşlardı. 1993-94 sezonunda geldiği Trabzonspor'da 4 sezon mücadele eden Şota Arvaladze, 86 karşılaşma forma giydi ve 60 gole imza attı. Gürcü futbolcu, 1995-96 sezonunda attığı 25 golle gol kralı olmayı başarmıştı. Arçil ise, sık sık sakatlanması nedeniyle ikizi Şota kadar başarılı olamamıştı. Arçil de 51 maçta forma giyerken 98 gol atmayı başarmıştı. 1997-98 sezonunda Şota, Hollanda'nın Ajax kulübüne, Arçil ise yine Hollanda ekibi Vitesse'ye tranfser olmuştu.


PİOTR BROZEK?

Piotr Brozek, Wisla Krokow'da forma giydiği 10 yılda 156 karşılaşmada görev yaptı. Orta sahanın solunda görev yapan Polonyalı futbolcu, bu maçlarda 11 kez fileleri havalandırdı. Polonya Milli Takımı formasına da giyen Piotr, bugüne kadar 5 kez giydiği milli formayla da 1 kez gol sevinci yaşadı.


PAWEL BROZEK?

27 yaşındaki Pawel Brozek, bu sezonun ilk yarısında 13 maçta 6 gol attı. 10 yıldır formasını giydiği Krakow'da 198 maçta 86 gol kaydetti. Pawell, 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Polonya gol kralı oldu. Güçlü fiziki ve hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkat çeken Brozek, gol yollarında çok etkili bir futbolcu.



13 yıl önce