İlk engelde yıkılmadı

Hüseyin Korucuoğlu
00:00, 21/05/2010, CumaG: Güncelleme: 02:48, 21/05/2010, Cuma
Yeni Şafak
İlk engelde yıkılmadı
İlk engelde yıkılmadı

2 haftada kaybedilen 5 puan sonrasında liderin 8 puan gerisinde 4. sıraya düşen Bursaspor, müthiş bir final sonrasında devreyi liderin 2 puan gerisinde kapatmayı başardı. Beşiktaş karşısında deplasmanda alınan galibiyet, Avrupa hedefi konusunda camiayı tamamen kenetledi.

Üst üste gelen galibiyetler ve 2. sıraya kadar yükselişi, yeşil-beyazlı camia bazı şeylerin habercisi olarak yorumluyordu. Ancak hâlâ akıllarda tek şey sezon başındaki “Avrupa” hedefiydi. “Galiba bu kez olacak” görüşü ağırlık kazanıyordu. Ama şampiyonluk kelimesinin bırakın adını, hayali bile kurulmuyordu.

Ertuğrul Sağlam ve ekibi öyle düşünmüyordu. Ancak bunu da futbolculara belli etmiyordu. Ekibiyle yaptığı bir toplantıda, “Biz sezon başındaki hedefimiz olan Avrupa'ya bu kadroyla güle oynaya gideriz. Hatta Şampiyonlar Ligi'ni bile kovalarız. Daha fazlası olur mu? Onu zaman gösterecek. Ancak bunu şimdilik oyunculara söylemeyelim. Bunu kaldıramaya bilirler” diyerek takımının gerçek potansiyelinin hangi boyutlarda olduğunu itiraf ediyordu. Takımda bir düşüşün yaşanmaması için de elinden geleni yapıyordu.

İlk düşüş sinyalleri Antalya'da geldi. Deplasmanında Ergiç'in golüyle 1 puanın zor kurtarılması 5 haftalık galibiyet serisinin sonu anlamına geliyordu, ancak esas şok bir sonraki hafta yaşanacaktı.

GENÇLERBİRLİĞİ ŞOKE ETTİ

Yeşil-beyazlıların 12. haftadaki rakibi ligin dişli ekiplerinden Gençlerbirliği'ydi. 20 bin taraftarının önünde Ergiç ile öne geçen yeşil-beyazlılar, bu üstünlüğünü koruyamıyor. Hurşut ve Mustafa Pektemek'in golleriyle sahadan mağlup ayrılarak büyük bir şok yaşıyordu.

İki haftada kaybedilen 5 puan sonrasında takım büyük bir sıkıntının içine giriyor ve lider F.Bahçe'nin 8 puan gerisinde 4. sıraya kadar geriliyordu.

Böylesine sıkıntılı bir ortamda Gaziantep'e giden Bursaspor, futbol şansıyla 3 puanla dönüyordu. Yeşil-beyazlılar, vasat oynadıkları maçta Krita'nın attığı golle 3 puanın sahibi olup yaralarını sarmıştı.

Bir sonraki hafta G.Saray karşısında eski günlere dönüşün sinyalleri verilmişti. Yeşil-beyazlılar, müthiş bir oyun sonunda sahadan Volkan Şen'in golüyle 1-0 galip ayrılıyordu. Skordan çok oynanan futbol ve rakibe tek pozisyon dahi verilmemesi zirve hesapları yapılmasına neden oluyordu. Sağlam ve öğrencileri bu galibiyet sonrası 3. sıraya yükselmişti.

LİDER OLMA FIRSATI KAÇTI

15. hafta öncesi F.Bahçe 31, Beşiktaş 30, Bursa 29, G.Saray 29, Kayseri 28 puanla ilk 5'e sıralanmıştı. Ligin kalbi Kayseri'de atıyordu. Zira, Kayserispor, sahasında Bursa'yı ağırlıyordu. Bu öyle bir maçtı ki, kazanan zirveye çıkabilirdi. Kayseri karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyet camiayı derinden sarstı. 15. hafta sonunda Kayserispor, averajla Fenerbahçe'yi geçip zirveye çıkmış, Yeşil-beyazlılar ise 5. sıraya gerilemişti.

İstanbul'daki Beşiktaş maçı Timsahların 'ilk engelde düşüp kalacaklar mı, yoksa tekrar ayağa kalkabilecekler mi?' Bunun testi oldu.

İNÖNÜ'DE MÜTHİŞ DÖNÜŞ

İnönü'deki maç ağır hava koşullarıyla da mücadele edilen bir karşılaşma oldu. İlk yarıda futboldan daha çok su balesi görüntüleri ağır bastı. Bursa, Ozan'ın golüyle devreyi önde bitirdi.

İkinci yarıda hakem Tolga Özkalfa'nın iki kritik düdüğü sonrasında gelen Beşiktaş golleri Bursaspor'u şöyle bir hırpaladı. Ancak yeşil-beyazlıların pes etmeye niyeti yoktu. Ertuğrul Sağlam, şok bir hamle yaptı. Ömer Erdoğan'ı son 10 dakikada forvet olarak oyuna aldı. Kaptanın indirip Ergiç'in bitirdiği pozisyonda Bursaspor, maça tekrar ortak oldu. Uzatmalarda Beşiktaş'ın göndermek için haftalarca uğraştığı Zapotocny'nin golü Bursaspor'un hedeflerini tekrar revize etmesini istiyordu adeta.

16 yıl sonra İstanbul'da Beşiktaş'ın mağlup eden ve kendi rekorunu kırarak ilk yarıda 35 puan toplayan Timsah, ligi de 3. sırada kapatıyordu. Avrupa yolu ışıl ışıl parlıyordu ve çok uzakta durmuyordu artık. Çünkü sezona fırtına gibi giren ve 8'de 8 yapan Fenerbahçe devreyi 37, Galatasaray da 36 puanla kapatıyordu...

11-17 HAFTA MAÇLARI

11. Antalyaspor-Bursaspor : 1-1

12. Bursaspor-Gençlerbirliği : 1-2

13. Gaziantep-Bursaspor : 0-1

14. Bursaspor-G.Saray : 1-0

15. Kayserispor-Bursaspor : 3-0

16. Bursaspor-Ankaraspor : 3-0

17.Beşiktaş-Bursaspor : 2-3


YARIN: KADIKÖY'DE TİMSAH YÜRÜYÜŞÜ

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026