|

İngiltere'de Mangala operasyonu

Bu sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan Beşiktaş, savunmada Pepe'nin yanına üst düzey bir isim transfer etmek istiyor. Manchester City'nin Fransız stoperi Mangala ile İngiltere'de bir araya gelen Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, transferi bitirmek üzere.

Yeni Şafak ve
03:50 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 22/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​İngiltere'de Mangala operasyonu
​İngiltere'de Mangala operasyonu

Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala, Beşiktaş'taki transfer hareketliliği sürüyor. Savunmanın göbeğine yaptığı Pepe transferiyle büyük yankı uyandıran Beşiktaş, Portekizli stoperin yanını yine kaliteli bir isimle takviye etmek istiyor. Bir çok oyuncuyu listesine alan Beşiktaş'ta, Eliaquim Mangala ismi ön plana çıkıyor. Bonservisi Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin elinde olan Fransız stoper, geçtiğimiz sezon İspanyol ekibi Valencia'da kiralık olarak forma giydi. Mangala'nın İngiliz ekibiyle 2 sezon daha sözleşmesi bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'ye giden Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Mangala ile bir araya geldi. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynamasından dolayı, siyah-beyazlı takıma sıcak bakan Mangala'nın Beşiktaş dışında da talipleri var. Manchester City'yi ikna etmek için satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulunan Umut Güner, İngiltere'den eli boş dönmek istemiyor. 2014 yılında Porto'dan Manchester City'ye 30.5 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle transfer olan 26 yaşındaki Mangala, geçtiğimiz sezon kiralık oynadığı Valencia formasıyla 33 maça çıktı ve 2 gol attı.

MİRANDA YEDEKTE TUTULUYOR

Stoper transferi konusunda elini çabuk tutmak isteyen Beşiktaş, Mangala girişiminden istediği sonucu alamazsa, rotasını İnter'in Brezilyalı stoperi Miranda'ya çevirecek. Geçtiğimiz sezon İtalyan ekibiyle 36 maça çıkan 32 yaşındaki stoper, güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. 37 defa da Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen Miranda'nın Pepe ile iyi bir ikili olacağı düşünülüyor. Mangala'dan olumlu sonuç çıkmazsa Miranda için temasa geçilecek.

#Mangala
#Beşiktaş
7 yıl önce