|

İstanbul tam puan aldı

WTA Başkanı Stacey Allaster, İstanbul'un mükemmel bir tenis organizasyonuna ev sahipliği yaptığını belirterek, “Gelecek yılı iple çekiyoruz” dedi.

00:00 - 1/11/2011 Salı
Güncelleme: 01:32 - 1/11/2011 Salı
Yeni Şafak
İstanbul tam puan aldı
İstanbul tam puan aldı

İstanbul'da düzenlenen TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında Türkiye tam puan aldı. WTA Başkanı Stacey Allaster, organizasyonun mükemmel olduğunu söyledi. Allaster, “Championships İstanbul'da en parlak günlerini yaşadı. New York'da gibiydik. Türkiye bizim şampiyonamıza ilerletti. 2012 yılında buraya gelmeyi iple çekiyoruz” dedi. Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı Francesco Ricci Bitti de organizasyona övgü yağdırdı. Bitti, “Turnuvaya 10 üzerinden 9.5 veriyorum. Ancak seyirci konusunda 10 alıyorsunuz. 2020 Olimpiyat Oyunları için de İstanbul'un şansının olduğunu düşünüyorum” dedi. WTA'dan verilen bilgilere göre organizasyonu televizyon aracalığıyla dünya çapında 820 milyon kişiye ulaştığı öğrenildi.


Wozniacki'ye Kvitova tehdidi

Danimarkalı Caroline Wozniacki, kadınlar teniste dünya sıralamasının zirvesindeki yerini zor da olsa korudu. Wozniacki, 7485 puanla ilk sırada yer alırken, İstanbul'da şampiyon olan Çek Petra Kvitova 7370 puanla ikinciliğe finalist Azeranka ise 3. sıraya çıktı.


13 yıl önce