|

Karatede Türk fırtınası

Akdeniz Oyunları''nda dün tam bir Türk fırtınası vardı. 5 finalden 4 altın madalya çıkaran milli karatecilerimiz, İstiklal Marşı''nı yabancı sporculara da adeta ezberletti.

.
00:00 - 29/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:58 - 28/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Karatede Türk fırtınası
Karatede Türk fırtınası

17. Akdeniz Oyunları''nda madalyaları toplamayı sürdürüyoruz. Bu kez karatede fırtına gibi estik. 5 sporcumumuz final bileti aldığı dünü 4 altın, 1 gümüş madalya ile kapattı. Edip Buran Spor Salonu''ndaki finallerde 50 kiloda Serap Özçelik Mısırlı Areeg Rashed''i teknik üstünlükle 8-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Erkekler 67 kiloda Ömer Kemaloğlu, Faslı Redouan Kousseksou''yu zor da olsa 4-3 yenerek altına ulaştı. Kadınlar 55 kiloda Tuğba Yenen ise Fransız Lucie Ignace karşısında normal süresi 1-1 biten maçı hakem kararıyla kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. 75 kiloda Serkan Yağcı da üstün bir performans sonrası İspanyol Fernando Moreno Paz rakibini 7-1 yenerek kürsünün en üst basamağına çıkan dördüncü isim oldu. Kadınlar 61 kiloda ise Bahar Erşeker, finalde Mısırlı rakibine hakem kararıyla yenilerek gümüş madalyada kaldı.

ATLETLER YİNE DURMADI

Plaj voleybolunda erkeklerde Murat Giginoğlu-Selçuk Şekerci ikilisi altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye, oyunlar tarihindeki 300. altın madalyasını kazandı. Atletizm''de erkekler 3 bin metre engellide Türkiye''den Tarık Langat Akdağ gümüş, erkekler 4x100 metre bayrakta Türkiye bronz, kadınlar 3 bin metre engellide Gülcan Mıngır yine bronz madalya kazandı.

11 yıl önce