|

Kartal atağa kalktı

Siyah-beyazlılar, Mevlüt Erdinç'le anlaştı, Rennes'le bonservis pazarlığı sürüyor. Kolombiyalı Franco'nun transferini de imza aşamasına getirdi. Gaziantepsporlu Cenk, Elazığsporlu Serdar Gürler için pazarlıklar sürüyor

Süleyman Hatısaru
00:00 - 30/06/2013 Sunday
Güncelleme: 23:18 - 29/06/2013 Saturday
Yeni Şafak
Kartal atağa kalktı
Kartal atağa kalktı

Teknik direktör sorununu Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic'e imza attırarak çözen Beşiktaş, transferi düşünülen oyuncuları kadrosuna katmak için harekete geçti. Siyah-beyazlılar, Fransa'nın Rennes Kulübü'nde forma giyen gurbetçi oyuncu Mevlüt Erdinç ile yaptığı görüşmede prensipte anlaştı. Beşiktaş, golcü oyuncu ile yıllık 1 milyon 800 bin Euro karşılığında ön protokol imzalarken tek sorunun 3 milyon Euro bonservis bedeli isteyen kulübü Rennes'i ikna etmek olduğu öğrenildi. 2015 yılına kadar Fransız kulübü ile sözleşmesi bulunan Mevlüt'ün bir hafta içinde siyah-beyazlı kulüp ile sözleşme imzalayıp takımla birlikte Almanya kampına katılması bekleniyor. Savunmaya da takviye yapmak için girişimlerini sürdüren Beşiktaş'ın Kolombiya'nın Millonarios kulübünde forma giyen 22 yaşındaki stoper Pedro Franco'nun transferini de imza aşamasına getirdiği öğrenildi. 2011 Gençler Şampiyonası'nda Kolombiya Milli Takımı ile gösterdiği performansla turnuvanın en iyi futbolcusu seçilen Pedro, 22 yaşında olmasına karşın Millonarios ile son 4 sezonda 103 maçlık bir tecrübe yaşadı. Genç yetenek, Güney Amerika'nın en önemli savunmacıları arasında gösteriliyor. Siyah-beyazlı kulübün Cenk Tosun için Gaziantepsporla görüşmelerini sürdürdüğü ve golcü oyuncunun transferinde mutlu sonun çok yakın olduğu belirtildi. Beşiktaş, Serdar Gürler için Elazığspor'a 1.5 milyon Euro teklif ederken Doğu ekibi 3.5 milyon Euro istedi. Elazığspor, Serdar için Mehmet Akgün ve Mehmet Akyüz takaslarını ise kabul etmedi.

Schuster Ersan'ı istedi

Bir dönem Beşiktaş'ta görev alan ve şu an İspanya La Liga ekiplerinden Malaga'yı çalıştıran Bernd Schuster, siyah-beyazlı takımın başarılı savunmacılarından Ersan Adem Gülüm'ün peşinde. İspanyol basınında yer alan habere göre; Bernd Schuster'in Beşiktaşlı futbolcu için kısa süre içerisinde siyah-beyazlı kulüp ile temasa geçeceği ve bu transferi sonlandıracağını ileri sürüldü.

Beşiktaş sezonu açtı

Siyah-beyazlı takım 2013-14 sezonunun ilk antrenmanını yeni teknik direktörü Slaven Bilic yönetiminde gerçekleştirdi

Beşiktaş, 2013-14 sezonunun ilk çalışmasını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yeni teknik direktörü Slaven Bilic yönetiminde yaptı. Hırvat teknik adamın, çift kale maçı durdurarak zaman zaman oyunculara uyarılarda bulunması dikkat çekti. Siyah-beyazlılar, sezonun ilk idmanını milli takım kamplarında bulu-nan oyuncuların yanı sıra izinli Veli, Oğuzhan, Olcay, Cenk, Mustafa Pektemek, Sivok, Holosko, Almeida, Fernandes, Escude ve Sinan Kurumuş katılmadı.

TEKNİK KADRO ŞEKİLLENİYOR

Siyah-beyazlılarda Biliç'in yardımcısı olarak Nikola Jurcevic antrenör, Milenko Rak kondisyoner, Jose Sambade kaleci antrenörü, Dolu Arslan performans uzmanı olarak çalışacak. Birkaç isim daha teknik ekibe katılacak. Bu arada futbol direktörü Önder Özen, Antalya'dan alacakları Ömer için Samet Aybaba'nın istediği 2 futbolcunun gönderilmesi planlanan 5 isimden seçeceğini vurgularken, Türkiye'de 10 milyon euro ödenecek oyuncu olmadığını da söyledi.


11 years ago