|

Kartal evine mutlu döndü

Beşiktaş, ligde adım adım şampiyonluğa koşuyor. Vodafone Arena’nın açılışında Bursaspor’u Gomez (2) ve Delgado’nun golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, takipçisi ve bir maçı eksik F.Bahçe ile aradaki puan farkını 6’ya çıkararak büyük avantaj yakaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2016 Salı
Güncelleme: 01:08 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Süper Lig lideri Beşiktaş, 1066 gün sonra kendi sahasında oynadığı ilk maçta Bursaspor'u 3-2 yenerek takipçisi Fenerbahçe'nin yenildiği haftada puan farkını 6'ya çıkarmanın sevincini yaşadı. Maça taraftarlarının müthiş desteğiyle başlayan siyah-beyazlılar, öne geçse de Bursa karşılık verince devre berabere kapandı. İkinci yarıya da müthiş baskıyla başlayan Beşiktaş, üst üste goller buldu. Bursa pes etmedi ama puan için yetmedi. 21. dakikada Sosa'nın pasında ceza yayı gerisinde topla buluşan Mario Gomez kaleciyi de çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi: 1-0. 29'da Batalla'nın ara pasında penaltı noktasında topla buluşan Traore, topu kaleci Tolga'nın yanından ağlara gönderdi: 1-1. 51'de ceza sahası dışında Deniz'in sert şutuna kaleci Tolga müdahale ederken, top üst direğe çarparak kornere gitti. 53'te Atiba'nın şutunu kaleci çıkardı, dönen topu Delgado kafayla tamamlayarak Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 2-1. 59'da ceza sahası içinde Sosa yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Gomez'in vuruşunu Harun çıkardı, dönen topu takip eden Alman yıldız skoru 3-1'e getirdi. 63'te Quaresma'nın sert şutu direğin köşesine çarparak auta gitti. 71'de organize gelişen Bursaspor atağında sol çaprazda topla buluşan Stoch savunmadan sıyrılarak topu filelere gönderdi: 3-2.



Arena'da tarihe geçen golü Gomez attı


Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Vodafone Arena'nın ilk maçında ilk golü siyah-beyazlı takımın Alman yıldızı Mario Gomez'den geldi. 21. dakikada Sosa'nın asistinde savunma arkasına sarkan Gomez, kaleci Harun'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Vodafone Arena'da ilk golü atan isim olarak tarihe geçti. Bu özel anın sonrasında stat hoparlöründen yapılan gol anonsunda 'Süleyman Seba' ismi yankılandı. Beşiktaş'ın efsane başkanlarından Süleyman Seba, İnönü Stadı'ndaki ilk golü atan isim olmuştu.



O golü atamasaydın seni öldürürdüm!


Bursaspor'a attığı 2 golle ligdeki gol sayısını 21'e çıkaran Mario Gomez, 2001-02 sezonundan sonra (İlhan Mansız-21 gol) Beşiktaş adına Süper Lig'de 20 gol barajını geçen ilk oyuncu oldu. “Mutluyuz, çok değerli bir 3 puan aldık” diyen Alman yıldız, “Bir arkadaşım maçtan sonra 'O golü atamasıydın seni öldürürdüm' diye mesaj çekmiş bana. Ama o pozisyonda Sosa'yı gerçekten görmedim; tamamen gole odaklanmıştım. Benim için golden çok şampiyonluğu yaşamak daha önemli ve anlamlı” dedi.



Efsaneler maçta






Beşiktaş'ta geçmiş yıllarda futbolcu ve teknik adam olarak görev yapan isimler de Vodafone Arena'daki ilk maçı izledi. Siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluklar yaşatan İngiliz Gordon Milne ve o dönemin oyuncularından Ali Gültiken'in yanı sıra takımın 15 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Dorde Milic, eski futbolcular Daniel Amokachi, Roberto Hilbert, teknik direktörler Bernd Schuster, Jean Tigana ve Ertuğrul Sağlam da maçı tribünden takip etti.



Şimşek'in gururu


Vodafone Arena'daki ilk maçı yöneten hakem Barış Şimşek tarihe geçti. Siyah-beyazlıların BJK İnönü Stadı'nda oynadığı son maçı yöneten Şimşek, Vodafone Arena'da da düdük çalan ilk hakem oldu.



En az 7-8 tane gol atmamız gerekirdi!


Bursaspor karşısında farkı kaçırdıklarını belirten Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Oyun ve pozisyon olarak çok üstündük. 3-1'den sonra 4-5'i bulacakken golü yedik” dedi.






Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını ve daha fazla gol atmaları gereken bir maçı geride bıraktıklarını söyledi. Oyun ve pozisyon olarak Bursaspor'dan üstün olduklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, “3 gol attık fakat daha fazla atmamız gerekiyordu. Pozisyon vermeden 2 gol yedik. Bu maçta 2 gol yemişsek en az 7-8 tane atmamız gerekirdi. Arzulu ve dirençli bir rakiple oynadık. Seyircinin çok olumlu katkısı vardı ama zaman zaman bizim oyuncularımız top kullanırken telaşlandı. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. 3-1'den sonra 4-5'i bulabilecekken golü yedik” değerlendirmesinde bulundu. Quaresma'nın gördüğü kırmızı karttan bahseden Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş “Ricardo'yu kenara alsaydım böyle şeyler olmayabilirdi. Fazla defansif olmak istemedim. Kendisi de rahatsız bu kart probleminden. İlk kartı çok basitti” ifadesini kullandı. Yaptığı oyuncu değişiklikleri sorulan Güneş, “Oyunun gidişatına göre Cenk'i oyuna alabilirdik. Necip'i oyuna aldım, gol yedik. Quaresma'yı alsaydım, bir şey olmayabilirdi. Orada bir hata yaptığımı düşünüyorum. Serdar'a yorgunluktan kramp girmeye başladı. Yoksa Cenk ve Gökhan girebilirdi” yanıtını verdi.



Hoşgeldiniz


*Beşiktaş, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu. Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan G.Birliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı.


*Maç öncesi tribünlerdeki tüm koltuklara üzerinde "Vodafone Arena açılış hatırası 11.04.2016" yazılı Beşiktaş bayrağı konulurken, formalarıyla gelen taraftarlar da Vodafone Arena'yı adeta siyah-beyaza boyadı.


*Beşiktaşlı futbolcular da maçın başlamasına 1,5 saat kala sahaya çıkarak, stadın yeni atmosferini gözlemledi. Vodafone Arena'da ilk kez bir maça çıkmanın heyecanını yaşayan siyah-beyazlı oyuncular, taraftarların sevgi gösterisine alkışlarla karşılık verdi. Kısa süre saha zemininde tribünleri seyreden futbolcular, daha sonra soyunma odasına gitti. Karşılaşma öncesinde yapılan anonsta hem oyuncular hem taraftarlar, "Evinize hoş geldiniz, hoş bulduk" ifadeleriyle karşılandı.


*Bu arada saha içinde orta yuvarlağa kaplayan dev boyutta "Evine hoş geldin Beşiktaşlı" pankartı konuldu.


qKonuk ekip olarak Vodafone Arena'daki ilk maça çıkan Bursasporlu oyuncular da sahaya çıkarak bir süre atmosferi gözlemledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, sahaya çıkış tünelinde tribünleri seyrederek bir süre sohbet etti.


*Beşiktaş, sahaya "Biz kocaman bir aileyiz, artık evimizdeyiz" yazılı pankartla çıktı.



Maç sonunda saha karıştı





Maçın son düdüğünün çalınmasının ardından Beşiktaşlı Quaresma'nın Bursaspor'dan Hosogai'ye yaptığı hareket sonrası saha karıştı. İki oyuncunun birbirine karşılık vermesi sonrası diğer futbolcular da olaya müdahale etti. Eki ekibin kenar yönetimi oyuncuları sakinleştirmekte zorlanırken, hakem Barış Şimşek, sarı kartları bulunan Quaresma ile Hosogai'ye ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Gerginlik soyunma odasında da sürdü.





#Vodafone Arena
#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Bursaspor
8 yıl önce