|

Kartal takipte

Ligde son 2 maçını kazanan, Şampiyonlar Ligi'ne de deplasmanda Porto'yu devirerek müthiş bir başlangıç yapan Beşiktaş, sahasında Atiker Konyaspor'u Cenk Tosun ve Quaresma'nın golleriyle yenerek galibiyet serisini sürdürdü. Siyah-beyazlılar, averajla lider G.Saray'ın ardından 2. sırada yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:22 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş, sahasında Atiker Konyaspor'u Cenk Tosun ve Quaresma'nın golleriyle yenerek galibiyet serisini sürdürdü.
Beşiktaş, sahasında Atiker Konyaspor'u Cenk Tosun ve Quaresma'nın golleriyle yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Süper Lig'in 5. haftasının kapanış maçında son şampiyon Beşiktaş, evinde ağırladığı Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla ligdeki üst üste 3. galibiyetini alan siyah-beyazlılar, kendi sahasında oynadığı son 30. maçında da yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Cenk Tosun ve Ricardo Quaresma kaydetti. Bu sonucun ardından lider Galatasaray'la puanını eşitleyen siyah-beyazlılar, averajla ikinci sırada yer aldı.

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, karşılaşmanın ilk tehlikeli atağında golü buldu. 10. dakikada topla buluşan Caner Erkin'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortaya, altıpasın içinde iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top kaleci Serkan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0. 27. dakikada Konyaspor'un sağ çaprazdan Lebogang Manyama ile kullandığı serbest vuruşta, Volkan Fındıklı'nın altıpas içinden yaptığı kafa vuruşu yandan auta gitti. 53. dakikada Fofana'nın sol kanatta iki rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası çizgisinden çektiği sert şutu Fabri iki hamlede kontrol etmeyi başardı. 57. dakikada Quaresma'nın sağ kanattan içeriye doğru yaptığı ortada Cenk'in ön direkte yaptığı dokunuşu kaleci Serkan harika bir refleksle kornere çeldi. 66. dakikada Quaresma, siyah-beyazlıları 2 farklı öne geçiren golü kaydetti. Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Portekizli futbolcu, Fofana ve Eren'in arasından sıyrılarak ceza sahası içine girip çektiği sert şut ağlarla buluştu: 2-0. 86. dakikada Eren'den seken topu önünde bulan Tolgay'ın sert şutunda kaleci Serkan'ın tokatladığı şut direğe çarparak auta çıktı.


Şampiyonlar Ligi'nde haftanın golü Cenk Tosun'dan

Cenk Tosun’un UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Porto’ya attığı gol UEFA’nın yaptığı anket sonucu Devler Ligi'nde haftanın golü seçildi. Milli futbolcu, ankette yer alan Pedro ve Messi’nin aldığı oyu tek başına topladı. 26 yaşındaki futbolcunun golü, oylamada yüzde 37 gibi yüksek bir oy aldı. Cenk Tosun’u, Chelsea’nin İspanyol yıldızı Pedro Rodriguez yüzde 19’luk oy oranıyla takip ederken, Barcelona’nın süper starı Messi ise 3. sırada yer aldı. Pedro ve Messi’nin aldığı toplam oy, Cenk Tosun’a ancak yetişti.

Trabzonsporlu çocuklar maçta

Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Trabzonspor forması giydiği gerekçesiyle tribünden çıkarılmak istenen çocuklar, Beşiktaş'ın daveti üzerine dünkü maçı Vodafone Park'ta izledi. Abdulsamed ve Rafet Eren Gündoğdu kardeşler maçı Beşiktaş'ın davetlisi olarak tribünden izledi.

Lucescu takipte

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu karşılaşmayı takip edenler arasında yer aldı. Yardımcısı Tayfur Havutçu ile birlikte tribünlerde yer alan Rumen teknik adam, milli takımlarda forma giyen futbolcuları yakından gözlemledi.


#Beşiktaş
#Konyaspor
#Süper Lig
7 yıl önce