|

KARTAL TÜY DÖKTÜ

Lige daha hazır olan Mönchengladbach ilk yarıda üç gol buldu. Yeni transferlerin hiçbir varlık gösteremediği maçta, sahanın en kötüsü kaleci Shorumnu oldu. Fevzi girdikten sonra Beşiktaş, "Beşiktaş"a benzedi: 4-2.

Aa
00:00 - 23/07/2001 Pazartesi
Güncelleme: 10:26 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
KARTAL TÜY DÖKTÜ
KARTAL TÜY DÖKTÜ

İlk yarı dağıldılar

Beşiktaş, Almanya kampının son hazırlık maçında Bundesliga Ligi'nin yeni ekiplerinden Mönchenglad bach'a 4-2 yenildi. Siyah-Beyazlılar, M.Gladbahc karşısına 1. dakikadaki Van Houdt'un şok golüyle maça 1-0 mağlup başladılar. Baya ve Tümer ile yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Beşiktaş, Van Lent'in 36. ve 44. dakikada attığı gollerle Alman ekibi karşısında ilk yarıyı 3-0 mağlup kapattılar.

İlhan'ın çabası yetmedi

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 52. dakikada İlhan'ın attığı golle umutlandı. Beşiktaş'ın farkı azaltma çabaları sonuçsuz kalırken, 66. dakikada Pletsch'in attığı golle Alman ekibi farkı yeniden üçe çıkardı. Karşılaşmanın bitimine 10 dakikada oyuna giren Norveçli golcü Stavrum 85. dakikada attığı golle skoru tayin etti: 4-2. Maçtan sonra açıklama yapan Daum, önümüzdeki hafta Brezilyalı bir savunma oyuncusuyla anlaşacaklarını söyledi.

STAD: Bökelberg.

MÖNCHENGLADBACH: Stien ***, Korenn **, Pnetsch ***, Asanin **, (Dk. 65 Lanzaat **), Nielsen **, Hausweiner **, (Dk. 80 Osthoff *), Van Houdt ***, Demo **, (Dk. 60 Ulich **), Münch ***, Korzynietz **, (Dk. 63 Felgenhauer **), Van Lent *** (Dk. 80 Avest *).

BEŞİKTAŞ: Shorunmu *, (Dk. 70 Fevzi **), Tayfur **, (Dk. 73 Khlestov *), Ümit **, Erman ** (Dk. 73 Ahmet Yıldırım *), Necat * (Dk. 46 Mehmet *), Veit *, (Dk. 73 Yasin *), Baya *, (Dk. 73 Tunç *), Tümer **, (Dk. 46 Bayram *), İbrahim **, (Dk. 73 Sertan *), Nihat **, (Dk. 73 İlhan Şahin *), İlhan Mansız **, (Dk. 73 Stavrum **).

GOLLER: Dk. 1 Van Houdt, Dk. 36 ve 44 Van Lent, Dk. 52 İlhan, Dk. 66 Pletsch, Dk. 85 Stavrum.

SARI KARTLAR: Demo, Nihat, Mehmet Aksu. Yasin.

Kartal'a kefilim

Beşiktaş meneceri Sinan Engin, Siyah-Beyazlı takımın bu sezon yaptığı transferlerle çok güçlendiğini, yeni transferlerin hepsine kefil olduğunu söyledi. Yeni bir ekip olmalarına rağmen bu sezon takımın şampiyonluk yarışında favori olduğunu belirten Sinan Engin, " Yeni transferler takıma kısa zamanda uyum sağladı. Takımda çok iyi bir arkadaşlık atmosferi oluştu. Birbirlerini seven ve arkadaşlığın en üst seviyede olduğu yeni ekibimize çok güveniyorum. G.Saray ve F.Bahçe'ye karşı en büyük kozumuz takımdaki arkadaşlık" dedi.

Taraftarımıza büyük iş düşüyor

Beşiktaş'ın bir aya yakın zamandır yeni sezon için hazırlandığını, Daum ve ekibinin takımdan çok memnun olduğunu belirten menecer Engin, "Hazırlık döneminde yakaladığımız havanın devamı için 25 Temmuz'daki sezon açılışında taraftarlarımıza büyük iş düşüyor. Taraftarlarımızdan tek isteğim Çarşamba günkü açılışımızda İnönü Stadı'nı doldurmaları. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan başarısızlıklar nedeni ile takımlarına küsen taraftarlarımız o gece futbolcularımızı bağırlarına basmalı" diye konuştu.


23 yıl önce