|

Kartal'a ağır fatura

Beşiktaş, kupada Çaykur Rizespor ile berabere kaldı ve iki takım da son 16'ya yükseldi ancak Siyah-Beyazlılar yeni transferleri Opare ve Milosevic'i kaybetti. Beşiktaş Kayseri, Rize ise Fenerbahçe ile eşleşti

Süleyman Hatısaru
04:00 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 09:26 - 6/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda formalite niteliğindendeki son maçta Çaykur Rizespor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Beşiktaş, devre arası kadrosuna kattığı iki oyuncusunun sakatlığıyla yıkıldı. Maçın ilk yarısının bitimine 6 dakika kala Milosevic ve Opare sakatlandı. 39. dakikada topsuz alanda ve rakibin hiçbir müdahelesi olmayan bir pozisyonda Milosevic, ayaklarını çime takarak sakatlandı. İsveçli oyuncunun yapılan ilk tedavisinde sağ ayak bileğinde kırık şüphesi tespit edildi. Milosevic'in sakatlığının ciddi olduğu ve sezonu kapatabileceği bildirildi. Maçın 40. dakikadasında ise benzer şekilde Opare da çim kurbanı oldu ve sakatlanarak oyundan çıktı. Sol arka adalesinde yırtık şüphesi tanısı konulan Ganalı oyuncunun da durumu ciddi. Her iki futbolcunun durumları bugün çekilecek MR'la belli olacak. 84. dakikada ise genç Eslem sakatlandı ve 3 değişiklik hakkını kullandığı için Beşiktaş son 6 dakika 10 kişi oynadı.

Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, kupada son 16'ya yükseldi ve Kayserispor ile eşleşti. Grubu lider tamamlayan Çaykur Rizespor ise F.Bahçe ile çeyrek finale kalma mücadelesi verecek.

Atiba'ya 100 bin Euro zam

Ara transfer döneminde Mustafa Pektemek, kaleci Cenk Gönen, Ersan Gülüm, Veli Kavlak ve Atınç Nukan ile sözleşme yenileyen Beşiktaş yönetimi, sezon sonunda sözleşmesi bitecek Atiba ile tekrar masaya oturdu. Tesislerde yapılan görüşmede yönetim, daha önce 1 milyon 400 bin Euro teklif ederek imza parasından vazgeçirmeye çalıştığı Atiba’ya 100 bin Euro daha zam yaptı. Yıllık 1.5 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme teklif eden yönetim, bir Euro daha çıkmayacaklarını belirterek en kısa sürede cevap vermesini istedi. Kanadalı orta saha, teklifi düşünmek için yönetimden süre istedi. Taraflar, ligde Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor maçından dönüşte İstanbul’da tekrar bir araya gelecek. 


Atiba da kadroda

Beşiktaş, hafta sonu ligde karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçı için dün öğlen saatlerinde bu şehire gitti. Havayoluyla Trabzon’a giden, buradan da karayoluyla Rize’ye geçen kafilede sakatlıkları geçen Mustafa Pektemek ve Atiba da yer aldı. 


Gerekirse Milli Takım'ı bırakırım

Beşiktaşlı Demba Ba’nın milli takım hocasına öfkesi dinmiyor. Afrika Kupası öncesi açıkladığı kadroya kendisini almayan  ve performansının ‘yetersiz’ olduğu yönünde ifadeler kullanan Senegal Milli Takım Teknik Direktörü Alain Giresse’ye tepki gösteren Demba Ba, ülkesi basınına yaptığı açıklamada,  “Alain Giresse ile ilgili hatırladığım tek iyi şey konaklama şartlarımızın iyileşmesi olmuştur” dedi. Demba Ba, Giresse’yi Senegal’in Arfika Kupası’ndan elenmesinin tek sorumlusu göstererek, “Teknik adamlık konusundaki kabiliyetlerinin ne kadar sınırlı olduğunu ortaya koymuştu. Senegal’in şarlatandan çok işin ehli insanlara ihtiyacı var” diye konuştu. Ülkesi ve milli takımı için her şeyi verdiğini dile getiren Demba Ba, şu ifadeleri kullandı: “Senegal halkını sahada mutlu etmek istiyorum. Eğer bu imkan bana verilirse hiç tereddüt etmeyeceğim. Ancak baktım ki işler yürümüyor. O zaman milli takımı bırakacağım." 

#Çaykur Rizespor
#Beşiktaş
#Milosevic
#Opare
9 yıl önce