|

Kartalın gözdeleri Martinez ve Budkivsky

Beşiktaş, ara transfer döneminin bitmesine 10 gün kala forvet transferine hız verdi. Vincent Aboubakar'dan istediği performansı alamayan ve hücum hattını takviye etmek isteyen siyah-beyazlı yönetim rotayı yeniden Çin ekibi Guangzhou Evergrande'den Jackson Martinez'e çevirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:43 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in talebi doğrultusunda forvete takviye yapmak isteyen yönetim, ara transferin bitimine 10 gün kala elini hızlandırdı. Sezon başında Porto'dan kiralanan Vincent Aboubakar'ın Afrika Kupası'nda olması ve Kamerunlu golcünün sezonun ilk yarısında istenilen performansı sergileyememesi üzerine harekete geçen siyah-beyazlılar, Çin ekibi Guangzhou Evergrande'de forma giyen Kolombiyalı golcü Jackson Martinez konusundaki ısrarını sürdürüyor. 30 yaşındaki oyuncunun transferinde bir pürüz yaşanması durumunda ise Rusya'nın Anzhi takımında top koşturan Ukraynalı forvet Pylyp Budkivsky ile yeniden temas kurulacak.



Kerim'in satışından 2 MİLYON 250 BİN EURO


Beşiktaş yönetimi Kerim Frei'in İngiltere'nin Championship ekiplerinden Birmingham City'e transfer olması sonrası forvet arayışlarına hız verdi. Kerim Frei'nin satışından elde edilecek 2 milyon 250 bin Euro ile eli rahatlayan Beşiktaş yönetimi ilk olarak Çin'in Guangzhou Evergrande takımında forma giyen Jackson Martinez için şartları zorlamaya başladı. Yıldız oyuncuya şu ana kadar Beşiktaş'tan başka bir takımın teklif yapmaması ve Çin Futbol Federasyonu'nun yabancı sayısını 3'e indirmesi, bu transferde siyah-beyazlıların elini güçlendiriyor. Martinez'in kiralık olarak transferi için Evergrande kulubüyle görüşmelerini sürdüren Beşiktaş yönetimi, ekonomik şartların oluşması durumunda yıldız oyuncuya imza attıracak. Martinez, Evergrande'de 15 resmi maçta 4 gol atarken 2 de asist yaptı.



Budkivsky yeniden gündemde


Beşiktaş yönetiminin gol bölgesinde ikinci alternatif adayı ise bonservisi Ukrayna ekibi Shakhtar Donestk'te bulunan ve Rus kulübü Anzhi'de kiralık olarak forma giyen Pylyp Budkivsky. 24 yaşındaki Ukraynalı oyuncu, Martinez transferinin sekteye uğraması halinde siyah-beyazlıların en ciddi adayı olacak. Budkivsky, Anzhi ile 18 resmi karşılaşmaya çıkarken 3 kez rakip fileleri havalandırdı.


#Vincent Aboubakar
#Jackson Martinez
#Guangzhou Evergrande
7 yıl önce