|

Kepez'de başpehlivan İsmail Balaban

Çanakkale'de 47. Geleneksel Kepez Yağlı Güreşleri, belde stadında yapıldı. Çekişmeli müsabakalara sahne olan güreşlerde, baş pehlivanlık final müsabakasını İsmail Balaban kazandı.

Yeni Şafak
12:04 - 21/05/2015 jeudi
Güncelleme: 16:06 - 21/05/2015 jeudi
IHA

Kepez 47. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Adayları Muharrem Erkek ve Bülent Öz, MHP Çanakkale Milletvekili Adayı Kürşat Tuna, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Güreş Ağası Yahsen Korkmaz, çok sayıda güreş ağası, davetliler ve vatandaşlar katıldı.



Kepez güreşlerinde yapılan ağalık arttırmasını yine Yahsen Korkmaz kazanırken, Korkmaz üst üste 3 kez Kepez Güreşleri ağası olması nedeni ile altın kemer taktı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşler, açılış duasının yapılmasının ardından başladı. Çeşitli kategorilerde müsabakaların yapıldığı yağlı pehlivan güreşlerinde, 25 başpehlivan olmak üzere 200'ün üstünde güreşçi kol bağladı. Güreşlerde, pehlivanlar izleyicilere heyecanı yüksek karşılaşmalar izlettirdi.



Baş pehlivanlık finali Antalyalı İsmail Balaban ve Karamürselli Ekrem Yavuz arasında oldu. Normal süresi berabere biten ve puanlı güreşe geçilen karşılaşmada baş pehlivanlık final müsabakasını İsmail Balaban kazandı. Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil ve Çorumlu Ünal Karaman üçüncülüğü paylaştı.

#Çanakkale
#Kepez Yağlı Güreşleri
#İsmail Balaban
#Ekrem Yavuz
il y a 9 ans