|

LANGE İYİ TERCİH

Bordo-Mavili kulüple anlaşan Rune Lange'nin başarılı bir kariyeri var. Son 5 yılda 77 gol atan Norveç'li futbolcu bugün Trabzon'a geliyor

.
00:00 - 24/05/2000 Çarşamba
Güncelleme: 17:06 - 6/05/2014 Salı
Yeni Şafak
LANGE İYİ TERCİH
LANGE İYİ TERCİH
16 milyon marka maloldu

Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Norveçli futbolcu Rune Lange'nin boşu yok. 23 yaşında, 1.87 boyunda ve 88 kg. ağırlığında olan yeni transfer Lange, son 5 yılda oynadığı lig maçlarında toplam 77 gol kaydetti. Şu ana kadar 9 haftası oynanan Norveç Ligi'nde 4 golü bulunan Lange'nin Trabzonspor ile 3 yıllığına 16 milyon marka anlaştığı öğrenildi. Norveçli futbolcuya 6 milyon mark peşin ödenecek. 3 yıl sonunda Lange'nin satışından elde edilecek karın yüzde 254i bu futbolcunun halen formasını giydiği Tromso kulübüne verilecek.

Bugün Trabzon'a gelecek

Trabzonspor'un eski futbolcusu Larsen, Lange'nin Bordo-Mavili takıma yararlı olacağını söyledi. Olsen, ateşli bir taraftara sahip olan Trabzon'da Lange'ye büyük iş düşeceğini ifade ederek, "Tribünleri ayağa kaldıracak kadar kaliteli bir futbolcu. Trabzon O'nu aldığına pişman olmayacak" dedi. Lange'nin bugün kulüp başkanıyla birlikte İstanbul'a geleceği bildirildi. Anlaşma varılan Lange, devam eden Norveç Ligi'nde Tromso'nun 3 maçında daha forma giyecek.

24 yıl önce