|

Maça ilgi büyüktü

Galatasaray ve Dünya futbolunun ünlü futbolcularınadan "Karpatların Maradona'sı" diye adlandırılan Georghe Hagi dün gece Bükreş'te jübile yaptı.

.
00:00 - 25/04/2001 mercredi
Güncelleme: 16:57 - 17/01/2014 vendredi
Yeni Şafak
Maça ilgi büyüktü
Maça ilgi büyüktü
Maça ilgi büyüktü

Dünya futbolunun büyük yıldızlarından Georghe Hagi dün gece muhteşem bir jübile yaptı. "Karpatların Maradonası" olarak tanınan, Romanya Milli Takımı ve Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Hagi'nin jübilesi Bükreş'teki National Stadı'nda yapıldı. Maçı Romanya Cumhurbaşkanı Ion Iliescu, Başbakan Adrian Nastase ve diğer üst düzey yetkililer izledi. Dünya Karması ve Romanya Milli Takımı'nın mücadelisinde son kez Romanya Milli Takımının formasını giyen Hagi'nin son derece duygusal olduğu görülürken, Dünya Karması, Romanya karşılaşması 2-2 sona erdi.

Gözyaşlarını tutamadı

Jübile maçında Galatasaraylı oyunculara ve İnter'de oynayan Hakan Şükür'e Romanya'daki Türkler de sevgi gösterisinde bulundu. Hagi'nin jübilesinde her iki takımın mücadelesi çok zevkli ve çekişmeli geçerken, Hagi'yi son kez izleyen bazı Rumen seyircilerin gözyaşı döktüğü görüldü. Arkadaşlarının omuzlarında sahayı terkeden Hagi'ye çeşitli kuruluşlar hediye ve plaket verirken Rumen futbolcu gözyaşlarını tutamadı. Hagi'nin jübilesinde Galatasaraylı Hasan Şaş, Ümit, Suat, Okan, Emre Aşık, Taffarel, Dünya Karması'nın formasını giyerken, Sarı-kırmızılı takımın eski futbolcularından Adrian İlie ve Filipescu da Popescu ile birlikte Romanya formasını giydi.

il y a 23 ans