|

Mbaye Diagne Galatasaray'a geri dönüyor

Galatasaray’da devre arasında değişim rüzgarları sert esecek. Sarı-kırmızılılarda hedef, ligin ikinci yarısında yüksek tempo ile oynayan, rakibe sürekli baskı kuran ve fizik olarak daha güçlü bir takım oluşturmak. Diagne’nin de Galatasaray’a geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Merkezi
09:00 - 25/12/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:07 - 25/12/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Diagne bu sezon Club Brugge ile ligde çıktığı 6 maçta 4 gol kaydetti.
Diagne bu sezon Club Brugge ile ligde çıktığı 6 maçta 4 gol kaydetti.

Son haftalardaki oyundan ve yaşanan kayıplarından memnun olmayan Galatasaray teknik heyetinin planı, ligin ikinci yarısında yüksek tempo ile oynayan, rakibe sürekli baskı kuran ve fizik olarak daha güçlü bir takım oluşturmak. Özellikle Mario Lemina dışında kiralık olarak transfer edilen diğer birçok oyuncunun performansı büyük hayal kırıklığı yaşatırken değişimin, kanatlardan ve orta alandan başlaması bekleniyor.

Şener ve Linnes’in kadroya geri dönüşü ile birlikte sağ bek bölgesini güçlendirmeyi düşünen teknik heyet, sol bek ve sol açığa mutlak takviye yapılmasını istiyor. Geçtğimiz sezon elde edilen şampiyonlukta oldukça önemli katkı sağlayan Onyekuru, listenin ilk sırasındaki yerini koruyor. Öte yandan orta alanda köklü bir değişim düşünen teknik ekibin, kadro dışı bırakılan Steven Nzonzi ve beklentilerin çok altında kalan Jean Michael Seri’nin yerine direkt takıma katkı sağlayacak bir orta saha oyuncusu istediği iddia edildi.

Mbaye Diagne dönüyor

Diğer yandan Galatasaray ile Mbaye Diagne’nın ayrılığı sadece 6 ay sürecek. Sarı-kırmızılı takımın sezon başında Club Brugge’a kiraladığı Senegalli golcü, ligin ikinci yarısında yeniden Galatasaray forması giyecek. Belçika ekibi, teknik direktör Philippe Clement ile yaşadığı sorun nedeniyle Diagne’yi kadro dışı bırakarak yolları ayırma kararı almıştı. Galatasaray’ın, Club Brugge’ün bu kararına “Kontrat altındaki tüm şartları karşılayın” yanıtını verdiği, Belçika ekibinin de kiralama bedelini karşılamayı kabul ettiği öğrenildi. Böylece Diagne’nin, Galatasaray’a dönmesi kesinleşti.

  • Sarı- kırmızılı yönetim, geçtiğimiz sezonun devre arasında Diagne için Kasımpaşa’ya 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek önemli bir yatırıma imza atmıştı. Böylece ligin ikinci yarısında Galatasaray’ın forvet hattı Falcao-Diagne ikilisinden oluşacak.

#Mbaye Diagne
#Galatasaray
4 yıl önce