|

Milli futbol takımımızın yeni rakibi ABD

ABD'deki kamp programına devam eden (A) Milli Futbol Takımı, 3. etap çalışmaları kapsamında Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde ilk antrenmanını yaptı.

Aa
00:00 - 28/05/2010 Cuma
Güncelleme: 10:42 - 28/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
Milli futbol takımımızın yeni rakibi ABD
Milli futbol takımımızın yeni rakibi ABD

ABD'deki kamp programına devam eden (A) Milli Futbol Takımı, 3. etap çalışmaları kapsamında Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde ilk antrenmanını yaptı.


26 Mart Cumartesi günü, ABD Milli Takımı ile üçüncü hazırlık karşılaşmasına çıkacak Millilerin, Rowen Üniversitesi sahasında yaptığı antrenman yaklaşık iki saat sürdü.


Teknik direktör Guus Hiddink yönetimindeki antrenmana düz koşu ve topsuz çalışmalarla başlayan (A) Milliler, ardından üç ayrı takım halinde çift kale maç yaptılar ve antrenmanı tamamladılar. Philadelphia'daki antrenmana sakatlıkları süren Volkan Şen ile Selçuk Şahin katılmadı.


Çek Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda karşılaşmalarından galibiyetle ayrılan Millilerin, ABD maçı öncesi oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Antrenman sonrası çift kale maçı galibiyetle tamamlayan takım, 'zafer fotoğrafı' çektirdi. Milli futbolcular, antrenmanın ardından kendilerini izleyen Türk taraftarlarla fotoğraf çektirip imza verdiler.


Milli takım aday kadrosunun, karşılaşmanın oynanacağı Lincoln Stadı'nda bugün bir antrenman daha yapacağı öğrenildi.


TÜRKİYE-ABD MAÇI İÇİN 52 BİN BİLET SATILDI

(A) Millilerin Amerika'da yapacakları en önemli hazırlık maçı olması beklenen ABD-Türkiye karşılaşması, ABD Milli Takımı için de ayrı önem taşıyor.


Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası'nda (C) Grubu'nda mücadele edecek ABD Milli Takımı, ABD'deki son hazırlık maçını (A) Milli Takım ile yapacak.


ABD basınında çıkan haberlerde, 60 bin kişilik Lincoln Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın yaklaşık 52 bin biletinin tükendiği açıklandı. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD takımı Güney Afrika öncesi son hazırlık karşılaşması olması açısından bu mücadeleye çok önem veriyor.


Türkiye karşılaşmasının ardından 30 Haziran'da Güney Afrika'ya gidecek ABD Milli Takımı'nın teknik direktörü Bob Bradley, Güney Afrika'da sahaya çıkacak 11 futbolcuyu Türkiye'ye karşı sergilenecek performansa göre belirleyeceğini açıkladı. Bradley, 'Takımın son hazırlık karşılaşması. Kafamda şekillenen bir 11 var. Ancak, son kararı Türkiye maçından sonra vereceğim. Philadelphia'daki taraftarların ilgisine de şimdiden teşekkür ediyoruz. Güzel bir uğurlama olacak' dedi.


Öte yandan, ABD takımı, Güney Afrika'ya hareketi öncesi dün tam kadro halinde ABD Başkanı Barack Obama'yı başkent Washington'da Beyaz Saray'da ziyaret etti. Ziyarette, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eski başkanlardan Bill Clinton'ın da hazır bulunduğu öğrenildi. 


TÜRKİYE ABD'YE HİÇ YENİLMEDİ

(A) Milli Futbol Takımı, Philadelphia'daki Lincoln Stadı'nda yapılacak mücadele ile ABD Futbol Milli Takımı'na karşı üçüncü kez sahaya çıkacak.


(A) Milli Takım, ilk kez teknik direktör Sepp Piontek yönetiminde 1991'de İnönü Stadı'nda ABD ile karşılaşırken, maç 1-1'lik skor ile tamamlanmış, golümüzü Galatasaraylı Erdal Keser kaydetmişti.


Türkiye ve ABD milli takımları, ikinci mücadeleyi 2003 yılında Konfederasyon Kupası kapsamında Fransa'nın St. Ettiene kentinde yaptı. Buradaki karşılaşmada Türkiye rakibine 2-1'lik üstünlük sağladı. Şenol Güneş yönetimindeki karşılaşmada golleri Tuncay Şanlı ve Okan Yılmaz kaydetti.


2003'te (A) Milli Takım aday kadrosunda bulunan Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci, Servet Çetin, Selçuk Şahin ve İbrahim Toraman, yarınki karşılaşmada da sahada yer alacaklar.


Türkiye ilk kez ABD Milli Takımı ile deplasmanda mücadele edecek. Karşılaşma Cumartesi günü TSİ ile 21.30'da başlayacak.

14 yıl önce