|

Milliler skoru koruyamadı

(A) Milli Futbol takımı Letonya ile oynadığı hazırlık maçında 3-3 berabere kaldı.

Aa
00:00 - 29/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 29/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Milliler skoru koruyamadı
Milliler skoru koruyamadı

(A) Milli Futbol takımı Almanya''daki hazırlık kampı kapsamında Letonya ile oynadığı hazırlık maçında 3-3 berabere kaldı.

Duisburg kentindeki Schauinslandreisen Arena''da oynanan karşılaşmaya Türkiye, Sinan, Serdar, Ömer, Caner, Bekir, Nuri, Selçuk, Oğuzhan, Olcay, Sefa ve Mustafa Pektemek, Letonya ise Klava, Bulvitis, Ivanovs, Visnakovs, Maksimenko, Vaiculis, Gorkss, Zigajevs, Sinelnikovs, Gauracs ve Fertovs ilk 11'leriyle maça başladı.

Hakem Thorsten Kinhoefer ile yardımcıları Mark Borsch ve Markus Haecker'in yönettiği karşılaşmada Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Olcay, 24. dakikada penaltıdan Selçuk ve 59. dakikada Veysel attı. Letonya'nın gollerini ise 53. dakikada Gauracs ile 68 ve 84 dakikalarda Sabala kaydetti.

Milliler, Almanya kampındaki son hazırlık maçını Slovenya ile 31 Mayıs Cuma günü TSİ 20.00'de Bielefeld'deki Schüco Arena'da oynayacak.

''4 pozisyondan üçünü yemememiz gerekirdi'''

Milli takımın Letonya karşılaşması sonrası basın toplantısında konuşan (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Almanya kampının genel amacının yeni oyuncularla eski oyuncuların kaynaşıp beraber sahne alması olduğunu belirtti.

Maçta hemen hemen her varyasyonun denendiği ifade eden Avcı, "İkinci yarıda zaman zaman oyuncu değişikliği yaptık. İkinci yarıda 4 pozisyondan üçünü yemememiz gerekirdi''' dedi.

Abdullah Avcı, futbolda pozisyonu doğru almanın önemli olduğuna işaret ederek, orta sahadan geriye dönerken pozisyon almakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Rakibin direncinin iyi oynarken kırmak gerektiğini anlatan Avcı, Selçuk İnan''ın oyundan çıkmasının sorulması üzerine, Selçuk''un pas trafiği için önemli olduğunu ancak kurgunun bu oyuncu üzerine kurulu olmadığını ifade etti.

Abdullah Avcı, sahaya kaptan olarak en fazla mili formayı giyenlerden Nuri Şahin''i çıkardıklarını aktardı.

Gelecek maçların kadrolarının farklı olup olmayacağını sorulması üzerine Avcı, "Ligdeki her oyuncunun performansını değerlendiriyoruz. Lig ile uluslararası platform çok farklı atmosferler. 24 yaş ortalamasıyla saha içinde yer aldık. 3 gün sonra ve ağustosta da maçımız var, hep beraber bakacağız''' diye konuştu.

Avcı, az hatayla son maçları kazanıp Türkiye''ye dönmek istediklerini sözlerine ekledi.

11 yıl önce