|

Moussa Sow'a İngiliz kancası

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow'a İngiltere'den talipler var.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 02:37 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Moussa Sow'a İngiliz kancası
Moussa Sow'a İngiliz kancası

Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Moussa Sow'a Tottenham ve Liverpool talip oldu.

İngiltere'nin Daily Star gazetesinde yer alan haberde; Fenerbahçe'nin en önemli oyuncusu konumunda bulunan 27 yaşındaki Sow'un Tottenham ve Liverpool tarafından takip edildiği iddia edildi.

Haberde Moussa Sow'un 2011 - 2012 sezonun ikinci yarısında Lille'den sürpriz bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer olduğu belirtilirken, Fransız ekibinin 57 yıl sonra kazandığı şampiyonlukta attığı gollerle altın paya sahip olduğu ayrıntılarına yer verildi.

Lille'de gösterdiği performansla Fransa Ligue 1'in en önemli golcüsü haline gelen ve burada gösterdiği performansla pek çok Avrupa devini peşinden koşturan 27 yaşındaki Senegalli, 10 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. 2011-12 sezonunda Liverpool'un teklifini geri çevirerek Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Sow'un, Merseyside ekibi tarafından hala takip edildiği belirtildi.

Suarez ve Sturridge'in yanına kaliteli bir golcü almak istediği bilinen Liverpool Teknik Direktörü Brandon Rodgers'ın, Sow'un transferi için Liverpool yönetimine direktifleri sunduğu belirtildi.

Adebayor'un yerine Sow

Sow'un bir diğer taliplisi de Tottenham. Londra ekibinin teknik direktörü Andre Villas Boas'ın Adebayor ve Jermain Defoe'nun sözleşme durumlarındaki belirsizlikler nedeniyle forvet arayışlarında olduğu belirtilirken, ilk adayının da Moussa Sow olduğu iddia edildi.

Bu sezon ligde ve Avrupa'da kaydettiği gollerle 3 kulvarda yoluna emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe'nin başarısına büyük katkı sağlayan Senegalli golcü, geçtiğimiz günlerde Liberation gazetesine verdiği demeçte, ' Liverpool'dan bir teklif gelir, Fenerbahçe de bunu onaylarsa, Premier Lig'e giderim' demişti. Avrupa devlerinin kıskacında bulunan Sow'un, kendisine gelen transfer tekliflerini nasıl değerlendireceği merakla bekleniyor.

11 yıl önce