|

'Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek'

Gazetelerde, teknik direktör Rehhagel için “Evine dön Otto” başlıkları atıldı. “İstiklal Marşı'nın ıslıklanması ve olaylar içinse “Yenilgiden daha utanç verici” denildi.

00:00 - 27/03/2007 вторник
Güncelleme: 01:06 - 27/03/2007 вторник
Yeni Şafak
'Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek'
'Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek'
'Küçük düşüren gece tarihi rezalet yaşadık'
SPORTİME

Türkiye'ye 4-1 yenilen Yunanistan'da yenilgi, “Yunan milliler, Türk takımına zafer armağan etti. Tarihi rezillik yaşadık” şeklindeki yorumlar ile tanımlanmaya devam etti. “Sportime'' gazetesi, ''Küçük düşüren gece'' başlığını kullandığı haberinde, “Ne kadar üflesek de soğuması gecikecek” ifadesiyle maçı okuyucularına aktardı.

'Tribünlerdeki görüntü daha utanç verici'
ORA GİA SPOR

Alınan sonucu “Milli ayıp'' olarak adlandıran 'Ora gia spor'' gazetesi, olayların “rezalet'' olduğunu kaydetti ve “ceza yağdırılmasının kesin göründüğü'' değerlendirmesinde bulundu. “Her düzeyde rezil olunduğunu'' yazan “Goal News'' gazetesi ise, “Tribünlerdeki görüntü, yenilgiden daha utanç vericiydi'' yorumunda bulundu.

'Türkiye'de sakatlar oynasaydı ne olacaktı'
FOS GAZETESİ

“Milli kara gece'' başlığını kullanan “Fos” gazetesi ise “Türkiye'nin apaçık görünen üstünlüğüyle milli takımımız 4-1 ile fethedildi'' şeklindeki haberinde, “Bu haliyle dahi ağır, hatta kaldırılamaz olan Türk Takımı, sakatlık yaşayan oyuncuları da kadrosunda bulundursaydı, ne derece daha üstün olabilirdi?'' ifadesiyle dikkat çekti.

'Alman Rehhagel şu anda git buradan'
PROTATHLİTİS

“Protathlitis'' gazetesi ise “Küf kokuyor'' başlıklı haberinde, Yunan milli takımının yeniden yapılandırılması gerektiğini yazdı. “Ayıp! Birtakım şımarıklar koca bir halkı üzdüler. Futbol tarihimizin en büyük rezaleti'' değerlendirmesine yer veren, “Yunanistan'dan ne anlar bu adam... Alman (Rehhagel) şu anda git buradan'' ifadelerini kullandı.

Rum basını: Yunan trajedisi

Kıbrım Rum kesiminde yayımlanan gazeteler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Atina'da Yunanistan ile oynanan ve A Milli Futbol Takımı'nın 4-1 kazandığı maçı “Yunan trajedisi'' olarak niteledi. Rum gazeteleri, Yunanistan-Türkiye maçıyla ilgili şu başlıkları kullandı:

Fileleftheros: “Karaiskaki'de Karabasan''

Simerini: “Çifte Trajedi''

Haravgi: “Yunanların rezil olması. Türkler Karaiskaki'de parti yaptı''

Politis: “Türk Çiftetellisi. Türkler, Yunanlara ağır yenilgi hediye ederek onları oynattılar''

Alithia: “Yunan Trajedisi''

Tharros: “Yunan...Trajedisi''



17 лет назад