|

Paralimpik'te 2 madalya daha

Paralimpik Oyunları'nda günü 2 madalya ile kapattık. Kadınlar Halter 44 kiloda Çiğdem Dede gümüş, Kadınlar Judo 57 kiloda Duygu Çete bronz madalya kazandı

00:00 - 1/09/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:10 - 1/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Paralimpik'te 2 madalya daha
Paralimpik'te 2 madalya daha

Londra Paralimpik Oyunları'nda Türk sporcular dün de 1 gümüş ve 1 de bronz madalya kazandı. Kadınlar Halterde Çiğdem Dede, gümüş, judo da ise Duygu Çete bronz kazandı. Halter 44 kiloda Dede, 2. hakkında 105 kiloyu kaldırırken, 3. hakkında 109 kiloyu kaldıramadı. 32 yaşındaki sporcu, 105 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu sıklette altın madalyayı 109 kilo ile Nijeryalı, bronz madalyayı ise 100 kilo ile Ukraynalı sporcu kazandı. Kadınlar 57 kiloda Duygu Çete, bronz madalyaya uzanan isim oldu. Yarı finalde Azeri rakibine yenilen 23 yaşındaki sporcumuz bronz madalya maçında ABD'li Cynthia Paige Simon'i yenerek bronz madalyaya uzandı. Kadınlar 63 kiloda Şerife Köseoğlu ile erkekler 73 kiloda Halil İbrahim Önel ve 81 kiloda Yasin Çimciler ise elendi.


Okçulular çeyrek finalde

Paralimpik Oyunları'nda okçulukta yarışan Gizem Girişmen, Hatice Bayar ve Özlem Hazer Kalay rakiplerini farklı yenerek ilk 8'e kalmayı başardı

Pekin 2008 Oyunları'nda altın madalya kazanan Gizem Girişmen, Büyük Britanyalı Kate Murray'yi 7-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Girişmen, çeyrek finalde İranlı Zehra Nemati ile bugün karşılaşacak. Okçulukta Hatice Bayar ve Özlem Hacer Kalay da çeyrek final vizesi almayı başardı. Bayar, Kanadalı Lyne Tremblay'i 6-0 ve Ukraynalı Roksolana Dzoba-Balian'ı 6-4 mağlup ederken, çeyrek finalde bugün İtalyan Veronica Floreno ile mücadele edecek. Finlandiyalı Maria-Saana Sinasalo'yu 6-2 yenen Özlem Hacer Kalay ise çeyrek finalde bugün İtalyan Elisabetta Muna ile karşılaşacak. Erkeklerde madalya mücadelesi veren Mustafa Demir, Malezyalı Zin Zülfiki Mat'ı 6-4 yenerek 16 sporcu arasına kaldı ancak Tayvanlı Lung Hui Tseng'e 6-2 mağlup olarak madalya şansını kaybetti.


Futsal Milli Takımı Çin'e mağlup oldu

İlk kez Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Futsal Milli Takımı, B Grubu'ndaki ilk maçında Çin'e 4-0 mağlup oldu. Gruptaki diğer mücadelede Brezilya ile Fransa golsüz berabere kaldı. Milliler, gruptaki ikinci maçlarında yarın TSİ 11.00'de Brezilya ile karşı karşıya gelecek.


Heyecanlandım altını kaçırdım

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar 44 kiloda gümüş madalya kazanan milli halterci Çiğdem Dede, madalya kazandığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Madalya töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Çiğdem Dede, "Çok mutluyum, heyecanlıyım. Altını kaçırdım, onun için biraz üzgünüm. Fakat gümüşü hak ettik ve aldık. Türkiye'ye öyle gidiyoruz" dedi.


Çete: Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum

Kadınlar 57 kiloda mücadele eden Duygu Çete, ABD'li Simon'u yenerek bronz madalya kazanırken, Türkiye'ye madalya kazandırdığı için gurur duyduğunu söyledi. Genç sporcu, “Bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Gelecek sefer inşallah altın kazacağım” diye konuştu.


Golbol Milli Takımı, Britanya'yı 7-1 yendi

Paralimpik Oyunları'nda ilk gün İsveç'i 9-2 yenen Milli Takım, dün de Büyük Britanya'yı farklı yenerek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Türkiye bugün Finlandiye ile oynayacak

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Golbol Milli Takımı, A Grubu'ndaki ikinci maçında Büyük Britanya'yı 7-1 yenerek 2'de 2 yaptı. Copper Box'da oynanan maçta Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri Tuncay Karakaya (4), Hüseyin Alkan (2) ve Tekin Okan Düzgün kaydetti. Büyük Britanya'nın tek golü ise Michael Sharkey'den geldi. İlk maçında da İsveç'i 9-2 mağlup eden milliler, gruptaki üçüncü maçında bugün TSİ 11.00'de Finlandiya ile karşılaşacak. Finlandiya, gruptaki ilk iki maçında Brezilya ve Litvanya'ya yenildi.



12 yıl önce