|

Quaresma Çin'e gidiyor

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Qauresma’nın Ocak ayında takımdan ayrılması gündeme geldi. Vitor Pereira’nın çalıştırdığı ve Çin Süper Ligi’nde şampiyon olan Şanghay SIPG kulübü, Quaresma için siyah-beyazlı kulübe 8 milyon Euro’luk teklif getirdi. 35 yaşındaki yıldız ise yıllık 6 milyon Euro alacak.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:13 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Quaresma bu sezn siyah-beyazlı formayla çıktığı 17 maçta 3 gol atarken 11 de asist kaydetti.
Quaresma bu sezn siyah-beyazlı formayla çıktığı 17 maçta 3 gol atarken 11 de asist kaydetti.

Bir dönem yaptığı transferlerle dikkat çeken Beşiktaş, bu kez de ara transfer döneminde kadrodan ayrılacak isimlerle gündeme gelecek gibi görünüyor. Yaşanan maddi problemler ve taraftarlar ile oyuncular arasındaki gerginlik, Ocak ayında bazı ayrılıklara yol açabilir. Beşiktaş’ta bu sezon ortaya koyduğu performansla ön plana çıkan ve asist sayısı olarak kariyerinin en iyi başlangıcını yapan Ricardo Quaresma’nın devre arasında ayrılması gündemde. Portekizli yıldız, siyah-beyazlı kulüpteki ikinci dönemini geçiriyor. İlk geldiği 2010 yılında çok başarılı olamayan ancak 2015-2016 sezonundaki dönüşüye birlikte siyah-beyazlı kulüpte 2 şampiyonlu yaşayan Quaresma, Çin kulüplerinin radarına girdi. 35 yaşındaki yıldız futbolcu, bu sezon 17 maça çıktı, 3 gol ve 11 asistlik performans sergiledi. Bu performansıyla dikkatleri çeken Quaresma için Çin’den 2 kulüp teklif getirdi.


TANIDIK BİR HOCA

Çin Süper Ligi’nde Guangzhou Evergrande’nin 7 yıllık serisine son vererek, tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaşan Şanghay SIPG takımı, Portekizli yıldızı kadrosuna katmak istiyor. Bir zamanlar Fenerbahçe’yi de çalıştıran Portekizli teknik adam Vitor Pereira’nın çalıştırdığı Şanghay SIPG kulübü, Quaresma için Beşiktaş’a 8 milyon Euro’luk bir teklif getirdi. Menajer aracılığıyla gelen teklifi değerlendiren Beşiktaş yönetimi, oyuncunun da olumlu fikrini almasının ardından satış kararı aldı. Çin ekibi, Quaresma’ya ise yıllık 6 milyon Euro ücret teklif etti. Quaresma, UEFA Avrupa Ligi’nde Vodafone Park’ta Genk ile oynanan maçta protesto edilmiş ve taraftarlarla tartışmıştı. Maç sırasında taraftarlara sus işareti yaptığı görülen Quaresma, “Bana da tepkiler vardı bunlar normal. Tecrübeli oyuncuyum ve bunları kaldırabilirim. Ben bu kulüpten bir kere ayrıldım, sonra geri geldim. Fazlalık bensem, sorun bensem tekrar ayrılabilirim. Tepkilerini tekrar orantılı bir şekilde yansıtsınlar” ifadesini kullanmıştı.


DİĞER TALİP HEBEİ CHİNA FORTUNE

Ricardo Quaresma’nın bir diğer talibi ise yine Uzak Doğu’dan. Çin ekiplerinden Hebei China Fortune da Portekizli yıldızı transfer etmek istiyor. Bir dönem Ersan Adem Gülüm’ün de formasını giydiği Çin ekibi, bu konuda nabız yokladı. Quaresma’nın ocak ayında son kararı vereceği ve ayrılmaya sıcak baktığı öğrenildi. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon beklentilerin uzağında kalmış, bu da taraftarlarla takımın arasını açmıştı. Öte yandan yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle oyuncuların alacaklarında oluşan gecikmeler, takım içerisinde de huzursuzluklara neden olmuştu. Quaresma da bu süreçte gerilimden etiklenmiş ve saha içerisindeki agresif hareketleriyle dikkat çekmişti.

Fikret Orman: Kulüpler küçülmeye gitmeli

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kulüplerin küçülmeye gitmesi gerektiğini söyledi. “Sporun geleceği aydınlık mı?” konulu panele katılan Orman, “Türk futbolu küçülerek bu borç yükünü aşabilir durumda. Bu durum, devam ettikçe sürdürülmesi imkansız hale geldi. Ekonomik olarak geldiğimizden daha iyi durumdayız ama şimdi taraftarımız memnun değil. 100 milyon Euro’nun üzerinde futbolcu satışı yaptık. Beşiktaş şampiyon oluyor. 3 sene üst üste şampiyon olmak istiyorsunuz, yatırım yapıyorsunuz ve kulübün bütçesini arttırıyorsunuz ama sene sonunun bir garantisi yok. Kontratlar sizinle devam ediyor. Giderler artıp geliriniz azalmış oluyor. Böylece para kaybediyorsunuz. Sadece borç yapılandırılması yaparsanız 6 ay sonra başa dönersiniz” diye konuştu.

"Bakış açısı ve zihniyet değişmeli"

İngiltere’de oynayan Cenk Tosun, İlkay Gündoğan ve Mesut Özil’in Almanya kökenli olduğunu belirten Orman, “Türkiye’den sporcu yetiştiremiyoruz. Çok uzatmadan icraata geçerek bir tedavi süreci olması lazım. Beşiktaş’ı Dolmabahçe Sarayı’nın bahçesinden almadım ki, Çağlayan Adliyesi’nde 450’nin üzerinde mahkemeden aldım. Oradan getirip bu finansman başarılarını yapıp, oyuncu satıp, stadyumu kendi kaynaklarından yapıyorsunuz ve UEFA ile iyi bir noktaya gidiyorsunuz. Ama sonucunda döndüğümüz zaman bir başka bakış açısı: Paralar nerede? Maçı kazanamadığınız zaman olay farklı noktaya gidiyor. Halkımızda da zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var” dedi.

Etli pilav yedi süresiz kadro dışı kaldı

Beşiktaş’ta son dönemde alınan başarısız sonuçlarla birlikte takım içerisindeki sıkıntılar da baş göstermişti. Siyah-beyazlı yönetim, duruma el koydu ve ilk hamlesini yaptı. Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Tolgay Arslan süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. 28 yaşındaki oyuncu, Süper Lig’in 11. haftasında Başakşehir maçının devre arasında etli pilav yediği gerekçesiyle teknik ekip tarafından uyarılmış, “Zaten oynamayacağım” cevabının ardından yönetim kuruluna rapor edilmişti. Tolgay, geçen hafta da kadro dışı bırakılmış ve Sivasspor maçında forma giymemişti. Tolgay’ın kadro dışı bırakılmasının ardındaki gerekçelerden birisinin de uzun süredir ödenmeyen alacakları nedeniyle siyah-beyazlı kulübü UEFA’ya şikayet etmesi olduğu öğrenildi. Kulüp, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve 28 yaşındaki futbolcunun disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Oyuncularımızdan Tolgay Ali Arslan takım içerisinde disiplinsiz davranışları nedeniyle süresiz kadro dışı bırakılmıştır” denildi. Tolgay, bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 14 maçta 1 gol attı.


  • Adem Ljajic beklentiden uzak
  • Süper Lig’deki son haftalarda kötü sonuçlar alan ve UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda ise son sırada bulunan Beşiktaş’ta büyük umutlarla transfer edilen Adem Ljajic, şu ana dek ortaya koyduğu performansla beklentileri karşılayamadı. Sırp futbolcu, bu sezon Beşiktaş’ta 9 maça çıkarken, 1 asist yapabildi.
Fiorentina’nın Ryan Babel aşkı bitmiyor

Beşiktaş’ın 32 yaşındaki Hollandalı yıldızı Ryan Babel ile İtalyan ekibi Fiorentina’nın ilgilendiği öğrenildi. Transfermarketweb’in haberine göre Fiorentina, Ocak ayından sonra Babel ile iletişime geçecek ve yıldız oyuncuyu bonservissiz kadrosuna katmanın yollarını arayacak.

Geleceğin KaraKartalı 3 ödül birden kazandı

Vodafone ve Beşiktaş’ın yaptığı “Geleceğin KaraKartalı” projesi 3 ödül birden aldı. Geleceğin KaraKartalı, Felis Ödülleri’nde “Markalı İçerik ve Eğlence” kategorisinde Büyük Ödül alırken, “Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik, Spor Alanı ile Çocuklara ve Gençlere Yönelik” kategorilerinde Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

#Beşiktaş
#Ricardo Quaresma
5 yıl önce
default-profile-img