|

Sarısı az geldi

.
00:00 - 18/02/2001 Pazar
Güncelleme: 11:16 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Sarısı az geldi
Sarısı az geldi

Sakatlardan oluşan 'kırmızı takım' İstanbul'da kaldı. Cimbom'un iki maçta beş puan bıraktığı Samsun'a yetmedi yarısı

Üçüncü dakikada kırmızı kartla atılan Jardel için dedi-kodu hemen başladı: "Brezilyalı, Salı günkü maçtan sonra İspanya'da kalmak için bilerek atıldı"

Önce Okan

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 3. dakikada yumruklaşan Jardel ile Hakkı'nın oyundan atılmasıyla boş alanları daha iyi kullandı. Hagi'nin sahanın her yerinden vurduğu toplar kaleci Allum'dan dönerken Samsunspor, İlhan'la gole yaklaştı. 37. dakikada Okan'la bulduğu golü korumak isteyen G.Saray, Bülent'in sakatlanıp oyun dışı kalmasıyla zor anlar yaşadı.

Sonra Ertuğrul

İkinci yarıda daha atak oynayan Samsunspor, bitime 10 dakika kala Ertuğrul'un attığı golle eşitliği sağladı: 1-1. Kalan dakikalarda üstüste bindiren Galatasaray bir çok pozisyonu kullanamadı ve bir kez de direği dövdü. Tümer, İlhan, Hagi ve Hasan Şaş birer sarı ile kurtuldular. Ancak Cimbom'un sahaya çıkarabildiği takımın yarısı olan "sarı takım" beraberlikten kurtulamadı.

'Puan'dan çok Bülent üzdü'

G.Saray Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yorgun çıktıkları Samsunspor maçında çok önemli iki puan kaybettiklerini söyledi. Rumen teknik adam, "Bizim için zor maç oldu. Maçın başında Jardel'i, 23. dakikada Bülent'i kaybettik. Defanstaki bir anlık hatanın bedelini ağır ödedik" dedi.

Cimbom'da Bülent şoku!

Galatasaray'da sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor. Samsunspor maçına Suat, Ümit ve Hakan Ünsal'dan yoksun çıkan Sarı-Kırmızılılar, zorlu maçta da kaptan Bülent'i kaybetti. 23. dakikada girdiği ikili mücadalede darbe alan tecrübeli futbolcu oyunu terketmek zorunda kaldı. Bülent'in son durumu bugün belli olacak.

Borç 113 milyon dolar

Galatasaray'ın yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, sarı-kırmızılı kulübün 2000 yılı idari ve mali çalışmalarıyla, kulüp denetleme kurulu ibra edildi. Toplantıda, sarı-kırmızılı kulübün 113 milyon 280 bin dolar, uzun ve kısa vadeli borcu, 76 milyon 668 bin dolar da alacağının olduğu açıklandı.

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Murat Ilgaz ***, Gürhan Güneykaya **, N.Kenan Altınsaat **

SAMSUNSPOR: Allum **, Ercan **, Tümer **, Müslüm *** İlhan **, Ali **, Serkan Dökme ** (Dk. 46 Serkan Karababa **) Hakkı ?, İmdat *** (Dk. 67 Vural **), Baidoo *, Ertuğrul ***

GALATASARAY: Taffarel *, Bülent Korkmaz * (Dk. 24 Capone **), Popescu **, Emre Belözoğlu **, Okan ***, Jardel ?, Hagi ***, Hasan Şaş *** (Dk. 61 Arif *), Fatih *, Bülent Akın *, Ergün * (Dk. 84 Serkan ?)

GOLLER: Dk. 37 Okan, Dk. 80 Ertuğrul

SARI KARTLAR: Tümer, İlhan, İmdat-Hasan Şaş, Hagi

KIRMIZI KART: Dk. 3 Hakkı (Samsunspor), 3 Jardel (Galatasaray)


23 yıl önce