|

Schumacher sağlık durumu

Almanya Hükümet Sözcü Steffan Seibert, eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in Fransa'da kayak yaparken düşerek ağır yaralanmasına ilişkin, 'Doktorlar, Schumacher'in durumunun ciddi olduğunu ifade ediyor. Schumacher'in yeniden sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz' dedi.

Aa
00:00 - 30/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 30/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Schumacher sağlık durumu
Schumacher sağlık durumu

Alman Hükümet Sözcü Steffan Seibert, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ve hükümet üyelerinin, eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in kayak yaparken düşerek ağır yaralandığını öğrenince dehşete düştüklerini söyledi.

Schumacher'in ailesine bu zor dönemde güç ve birliktelik dilediğini ifade eden Seibert, "Doktorlar, Schumacher'in durumunun ciddi olduğunu ifade ediyor. Schumacher'in yeniden sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz" dedi.

Formula 1 Dünya Şampiyonu Red Bull Racing-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel de Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, 'Şoke oldum. Mümkün olduğu kısa bir sürede sağlığına kavuşmasını ümit ediyorum' ifadesini kullandı.

Schumacher'i çocukluğunda idol olarak gördüğünü söyleyen Vettel, Schumacher'in ailesine de güç dilediğini kaydetti.

Mercedes Benz'in eski Motorsporları Başkanı Norbert Haug da Schumacher ve ailesi için dua ettiğini belirterek, 'Bu durumdan çıkabilecek güçte birisi varsa o da Michael'dir' şeklinde konuştu.

Öte yandan, Schumacher'in gençlik yıllarını geçirdiği Köln yakınlarındaki yaklaşık 65 bin nüfuslu Kerpen kasabasında yaşayanların da efsane pilotun sağlık durumunu kaygı ile izledikleri bildirildi.

Kerpen Belediyesi Sözcüsü Christa Cornely, çok sayıdaki kişinin belediyeyi aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

10 yıl önce