Sosa'ya bedelini ağır ödetirim

Yeni Şafak, Süleyman Hatısaru
04:00, 14/07/2016, Perşembe
Yeni Şafak
Sosa'ya bedelini ağır ödetirim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ayrılmak için terörü bahane eden Arjantinli futbolcuya sert çıktı. “Sosa'yı Miami'den mi aldık? Savaş yaşanan Ukrayna'dan aldık. Terör bahanesine ancak kuşlar inanır. Beşiktaş'ın oyuncusuyken kalkıp Milano'ya gidiyor” diye tepki gösterdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gökhan Gönül'ün imza töreninden sonra açıklamalarda bulunurken, takımdan ayrılmak isteyen Arjantinli oyuncu Jose Sosa için sert konuştu. Orman, Arjantinli oyuncunun, “Terör korkusu” yüzünden ayrılmak istemesine öfke kustu. “Dünyada en kızdığım şeylerden bir tanesi zekamla dalga geçilmesidir. Her şeyin bir yöntemi, üslubu vardır. Sosa'yı biz Miami'den falan mı aldık? Nereden geldi? Almasaydık, savaş yaşanan Ukrayna'da oynayacaktı. Kimse Beşiktaş'la ve benim çocuklarımın yaşadığı yerle ilgili bu bahanelere sığınamaz. Bizim zekamızla uğraşmasın. Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen var mı? Bunun şartları vardır. Paris'te Fransa ile Almanya maç yapıyor. Tribünün önünde adam kendini patlatıyor. Paris Saint Germain'de oynayan bir oyuncu ertesi gün "Ben Paris'ten ayrılmak istiyorum" diyebilir mi? Olabilir mi? Olamaz. Bu dünya 11 Eylül'ü yaşadı. New York'un göbeğinde uçaklar kulelere çarptı. NBA'de oynayan basketbolcular 'terör var' diye gitmek mi istedi?” dedi.



BURASI ORTADOĞU ÖNCESİ SON ÜLKE DEĞİL

Ukrayna'daki savaşı hatırlatan Başkan Orman, “Shakhtar Donetsk'in stadyumu bombalandı. 3 senedir başka bir şehirde ev olmadan, otel odalarında yaşayarak maç yapıyorlar. Bizim ülkemizde böyle bir durum var mı? NATO'nun merkezi, Avrupa'nın merkezi Brüksel'de terör faciası yaşandı. Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Bizim ailelerimiz, bizim çocuklarımız bu ülkede yaşıyoruz. Sosa'nın terör bahanesine ancak kuşlar inanır. Kontratların gerekleri vardır. Milan'a gitmek istiyormuş. Kontarı olan bir oyuncuyla görüşülmesi ahlaken de hukuksal olarak da suç. Beşiktaş'ın oyuncusuyken buradan kalkıp Milano'ya gidiyor. Bu süreçlerde Yeşilköy'deki patlama da Bayern Münih'te, Barcelona da böyle şeyler olabilir mi? Beşiktaş'ta da olamaz. Bedelini en ağır şekilde ödetirim. Bunun parayla değil; prensiple alakası vardır. Bu ülke Patagonya değil. Burası ortadoğu öncesi son ülke değildir. Bütün futbol ailesi açısından konuşuyorum. Yok öyle bir iş” ifadelerini kullandı.



Sosa açıkladı

Sosa, eşinin İstanbul'da yaşamak istemediğini açıklamıştı.






Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026