|

Taylor, F.Bahçe için geliyor

F.Bahçe, bugün Türkiye'ye gelmesi beklenen Newcastle United'ın stoperi Steven Taylor ile masaya oturmaya hazırlanıyor. 13 yıllık Newcastle kariyerini bitiren tecrübeli futbolcuyu sarı-lacivertli takımla birlikte Glasgow Rangers da istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 03:03 - 7/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Kadrosunda bulunan stoperler Bruno Alves, Abdoulaye Ba ve Michael Kadlec ile yollarını ayıran F.Bahçe, aradığı ismi İngiltere'de buldu. Sarı-lacivertli ekibin, Premier Lig'den düşen Newcastle United'dan ayrılan ve bonservisi elinde olan Steven Taylor'u transfer etmek istediği iddia edildi. Scottish Sun'ın duyurduğuna göre sarı-lacivertliler, İngiliz futbolcuyu Türkiye'ye davet etti. 2003 yılında başladığı profesyonel futbolculuk kariyerinde, sadece Newcastle forması giyen ve 13 yıllık bu beraberliği geçtiğimiz günlerde noktalayan deneyimli stoperin bonservisinin elinde olduğu bildirildi. Glasgow Rangers ile İskoçya'da bir görüşme gerçekleştiren oyuncunun, mavi-beyazlıların teklifini aldıktan sonra rotasını İstanbul'a çevirdiği belirtildi. Newcastle United Teknik Direktörü Rafael Benitez'in sözleşme yenileme tercihinde bulunmadığı 30 yaşındaki futbolcunun, bugün Türkiye'ye geleceği belirtildi. Taylor'un konuyla ilgili, "Hem Ada'dan hem de yurt dışından cazip teklifler var" demekle yetindiği iletildi. Oyuncunun Türkiye'deki şartları görmeden hiçbir kulübe imza atmayacağının altı çizildi. İskoç ekipleri dışında İngiltere'den Hull City ve Brighton'ın da radarında olduğu ifade edilen futbolcu ile Beşiktaş'ın da ilgilendiği öne sürüldü. Kariyerinin son sözleşmesini yapması muhtemel oyuncunun, en iyi teklifi değerlendirmeye alacağı kaydedildi. Taylor, Newcastle'da 268 maç oynarken, 15 gol attı.



Fernandao'ya Çin'den teklif var


F.Bahçe'nin Brezilyalı golcüsü Fernandao'ya Çin'den transfer teklifi geldi. Yıldız futbolcunun bonservisini 10 milyon Euro olarak belirleyen sarı-lacivertli yönetim, istenilen rakamın verilmesi halinde Fernandao'nun satılmasına sıcak bakıyor. Ancak teknik direktör Vitor Pereira, yönetime verdiği raporda Fernandao'nun kesinlikle takımda kalmasını istiyor.



Mehmet Topal'da fark kapanıyor


F.Bahçe yönetimi, orta saha oyuncusu Mehmet Topal ile büyük oranda anlaşmaya vardı. Yönetimin önerdiği rakamla Mehmet Topal'ın istediği rakam arasında 500 bin Euro'luk bir fark var. F.Bahçe yönetimi Mehmet Topal ile 4 yıllık yeni sözleşme imzalamayı planlarken, 2 milyon 600 bin Euro garanti paranın yanı sıra 10 bin Euro maç başı önerdi. İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu bu hafta içerisinde Mehmet Topal'ın menajeri Batur Altıparmak ile bir araya gelerek transfere son noktayı koyacak. Yönetimin tecrübeli futbolcunun maç başı ücretini 20 bin Euro'ya çıkartarak transfere nokta koyacağı gelen haberler arasında.



Gökhan'ın gönlü kırık


Sarı-lacivertlilerin sağ kanat oyuncusu Gökhan Gönül ile F.Bahçe'nin yolları ayrılmak üzere. Başkan Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkındaki açıklamalarını üzülerek izlediğini belirten milli futbolcu, “Bugüne kadar hep biz fedakarlık yaptık. Takımı yalnız bırakmamak adına birçok maçta sakat olmama rağmen oynadım, kaburgam kırık şekilde mücadele ettim. Benfica maçında F.Bahçe forması altında ölümden döndüm. Sahada formamı sonuna kadar terlettim. Paragöz bir futbolcu olarak gösterilmem çok yanlış” ifadelerini kullandı.




#Fenerbahçe
#Steven Taylor
#Bruno Alves
#Abdoulaye Ba
8 yıl önce