|

Terim'li Milan İstanbul'da

Dün İstanbul'a dönen Fatih Terim, "Şifo Mehmet'in jübile projesinde payım var" dedi. Terim, böylesine buram buram insanlık kokan bir projede kendisinin ve Milan'ın da 4 Ağustos'ta İnönü'de hazır olacaklarını söyledi.

.
00:00 - 21/06/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Terim'li Milan İstanbul'da
Terim'li Milan İstanbul'da

İşim daha kolay

Milan ile iki yıllık resmi mukavele imzalayan Fatih Terim, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Terim, gelecekle ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Fatih Terim, "Heyecanlı ve gururluyum. Bu duygunun adını koyamıyorum. Günler geçtikce daha da alışacağım. Ben arkamda 70 milyonluk Türk Halkı'nın desteğinin olduğunu biliyor ve işimin daha kolay olacağını hissediyorum" dedi. Fiorentina'da olduğu gibi Milan'da da hedefinin göze hoş gelen güzel futbol olduğunu belirten Terim, "Artık bir yıl İtalya Futbolu içinde yoğrulmuş bir Fatih Terim var" diye konuştu.

Görkemli jübile

Beşiktaş'ın başarılı kaptanı Mehmet için Dünya Karması'nı İstanbul'a getirmeye gayret ettiğini açıklayan Fatih Terim, "Mehmet'in jübile gelirlerini Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacak olması, takdir edilecek bir hareket. Ben bunu Milanlı yöneticilerime söylediğimde hayran kaldılar. Mehmet'in jübilesine Milan'ı götürebileceğimi ifade ettiler. 28 Temmuz'da planlanan jübileyi yoğun kamp dönemi nedeniyle 4 Ağustos'a almayı kararlaştırdık. Milan'ı İstan-bul'a getirerek Mehmet'i görkemli bir jübileyle uğurlayacağız" dedi.

'Pardon demem'

Türk futbolcu yok

Milan kadrosunun 41 kişiden oluştuğuna dikkat çeken Terim, bu sayının makul bir sayıya indirileceğini söyledi. Türkiye'den futbolcu transferinin sözkonusu olmadığını bir kez daha ifade eden Terim, "Kadro çok şişkin. Türkiye'den herhangi bir futbolcu tasarrufum olmayacak. Ama önümüzdeki günler neyi gösterir onu bilemem" diye konuştu. İtalya'da başbakanlığa kadar yükselmiş bir insanın kulübünde çalışmanın önemini vurgulayan Terim, "Fiorentina'daki problemler geride aldı. Berlusconi gibi müthiş bir liderle çalışmak heyecan verici" şeklinde konuştu.

Yaptıklarım ortada

Milan'da görev almasını ateşten gömlek giymeye benzeten Fatih Terim, "Lider insan sorumluluk alan insandır. Bu pozisyona kadar yükselen insanlar yakınma yerine iş üretmeliler. İmkanlar dahilinde Milan'da başarılı olmaya çalışacağım. Bulunduğum koşulları tavana nasıl vurdururum anlayışı içindeyim. Sıkıntı çektiğimde hiçbir zaman ağlamadım. Milan'da görev yapacağım süre içinde "pardon" demeyeceğim. Kimseye sabır dilemeyeceğim. Yaptıklarım ortada, onun için Milan'dayım" diye konuştu.

İlk bomba Gamarra

Milan'ın teknik patronu Fatih Terim, transferde ilk bombasını patlattı. Kurt hoca, Flamengo'da forma giyen defans oyuncusunu istedi. İmza haftaya.

Önceki gün Milan'da işbaşı yapan Terim, ilk transfer bombasını Flamengo'nun başarılı defans oyuncusu Gamarra ile patlattı. 67 kez Paraguay Milli formasını giyen Gamarra, Avrupa'da adını Athletico Madrid'de duyurmuştu. 6 milyon dolar bonservis istenen futbolcunun transferi haberini Flamengo Başkan Yardımcısı Walter Daquin doğruladı ve "1 hafta içinde Gamara resmen Milan'ın malı olacak" dedi.


23 yıl önce