|

Teröre lanet yağdı

Türkiye Futbol Federasyonu, saldırıyı insanlık dışı olarak nitelerken," Milletimize sabır dileriz" dedi. Kulüpler Birliği ise, "Ülkemizin huzur ve refahına kasteden bu kalleş saldırıda hayatını kaybenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadesini kullandı. Süper Lig'in 4 büyük takımı ve diğer temsilcileri de saldırıyı lanetledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:03 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen ve tüm yurdu yasa boğan hain terör saldırısına spor dünyası da kayıtsız kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kulüplerimize, yurt içinde ve yurtdışında oynayan futbolcularımızdan ve yolu ülkemizden geçen yabancı isimlere kadar sporun pek çok paydaşı yürekleri dağlayan bu çirkin eylemi sert sözlerle ve esefle lanetledi. İşte spor dünyasının teröre verdiği tepki ve kınama mesajları:



Türkiye Futbol Federasyonu

: “Yapılan kalleş terör saldırısı sonucu onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve pek çok yaralı olduğunu derin bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalan yakınları, sevenleri ve milletimize sabır dileriz.”



Kulüpler Birliği

: "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hain terör saldırısı gerçekleştirildiğini, saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve bir çok yaralının olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kulüpler Birliği Vakfı olarak; ülkemizin huzur ve refahına kasteden bu kalleş saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır, yaralılara geçmiş olsun diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun."



Beşiktaş Kulübü

: “Terör saldırısında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Terörü lanetliyoruz ve saldırıyı esefle kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."



Fenerbahçe Kulübü

: "Terör saldırısında, 36 yurttaşımızı kaybettiğimizi, çok sayıda yaralı vatandaşımızın bulunduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İstanbul'da yaşanan bu terör olayını lanetliyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize baş sağlığı diliyoruz."



Galatasaray Kulübü

: "Yaşanan menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Tüm insanlığın başı sağ olsun."



Trabzonspor

Kulübü: "Teröre ve arkasındaki odaklara lanet olsun! Genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmadan herkesi hedef alan eli kanlı teröristler ile onların arkasındaki mihrakları şiddetle lanetliyoruz. Aziz milletimiz bu hain saldırılar karşısında her zaman metanetini korumuştur. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik terörist eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, şanlı bayrağımız altında toplanan milletimizin başı sağ olsun."



Bursaspor Kulübü

: “İstanbul'da yaşanan terör olayını lanetliyor, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize de baş sağlığı diliyoruz.”



Çaykur Rizespor Kulübü

: “Atatürk Havalimanı'nda yapılan hain terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşanan bu terör olayını lanetliyoruz. Bu tür terör olaylarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”



Başakşehir Kulübü

: “İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirildiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkece yaşadığımız bu hain saldırıyı kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”



Gençlerbirliği Kulübü

: "Maalesef ülkemiz bir kez daha terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın olduğu haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu acılı olayların son bulmasını bir kez daha canı gönülden temenni ediyoruz.”



Osmanlıspor Kulübü

: "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan hain terör saldırısı sonucu onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve pek çok yaralı olduğunu büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrenmiş bulunuyoruz. Osmanlıspor Futbol Kulübü olarak hain saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve milletimize sabır dileriz.



UEFA'dan büyük ayıp


Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırının ardından UEFA, bugün ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında İstanbul'daki terör saldırısı için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını bildirdi. UEFA'nın sunduğu gerekçenin ise terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi olduğu kaydedildi. UEFA, geçen yıl Fransa'daki saldırının ardından, tüm organizasyonlarda saygı duruşu yapılması ve siyah bant takılmasını onaylamıştı.



TAZİYE MESAJI YAYINLADILAR


Bu arada UEFA, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için dün akşam Türkiye'ye başsağlığı mesajı yayınladı.



TEPKİLER DİNMEK BİLMEDİ


Mario Gomez

: Geride kalan sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren ve EURO 2016'da Almanya adına mücadele eden Mario Gomez, dün düzenlediği basın toplantısında Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına değindi. 30 yaşındaki forvet, “Terör saldırılarının nerede yapılırsa yapılsın kötü. Çok üzücü bir durum. Özellikle de Türkiye için çok üzücü bir olay. Türkiye bundan etkilenecektir ama bu olay herkese dokunacaktır. Haber alır almaz arkadaşlarımı arayarak durumlarını sordum” diye konuştu.




*Arda Turan: “Yine ciğerlerimiz yandı. Başımız sağolsun Türkiyem. Bu acılara sebep olanlar kahrolsun!”


*Hakan Çalhanoğlu: #PrayForTurkey #PrayForIstanbul #PrayForPeace


Du


*Burak Yılmaz: “Başımız


sağolsun.”


*Wesley Sneijder: “Yanlış anlamayın, Dünya için dua ediyorum ama bugün memleketim için daha çok duacıyım. Üzücü bir olay...”


*Fenando Muslera:


“Yeter artık!! Birilerinin birşeyler yapması lazım. Böyle güzel bir ülkede bunların olmaması lazım...”


*Emre Mor: “Biz çok güçlüyüz. Bu zorlu günlerin de üstesinden geleceğiz. Kalbim ve dualarım canım ülkemle...”


*Lukas Podolski: “Terörü lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dilerim.”


*Mesut Özil: “Başımız sağolsun.”



Türkiye Basketbol Federasyonu: "İnsanlık dışı bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."


*Türkiye Voleybol Federasyonu: "Yaşanan hain terör saldırısını lanetlerken, ulusumuzun birlik ve bütünlüğüne karşı yapılmış bu tür olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."


*Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS):


"İstanbul'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle basın mensuplarına başsağlığı dileriz. Saldırı nedeniyle büyük üzüntü duymaktayız."


*F.Bahçe'ye transferi gündemde olan Gregory van der Wiel, sarı-lacivertli takımın eski golcüsü Moussa Sow, G.Saray'ın eski futbolcusu Felipe Melo ve Didier Drogba ile Beşiktaş'ın eski futbolcusu Guti Hernandez de twitter hesaplarından Türkiye'nin acısını paylaştılar. Drogba, "Bütün dualarım İstanbul ile. Türk kardeşlerimi tanımıyorlar mı? Birlik oldukça güçleniyorlar" mesajını yazarken, Melo, videolu mesajında, “Terörü lanetliyoruz, teröre dur diyoruz” dedi.



Hakan Kutlu kıl payı kurtuldu


Atatürk Havaalanı'ndaki terör saldırısından kıl payı kurtulan isimlerden biri de Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu oldu. Kutlu, Mersin İdmanyurdu'nun eski santraforu Soares De Morais Wellinton'un transferi için, kulüp tercümanı Oğuzhan Erdoğmuş ile Brezilya'nın San Paulo kentine gitti. Burada eski öğrencisine Kayserispor adına imza attıran Kutlu, önceki akşam İstanbul'a döndü. Kayseri'ye gitmek için iç hatlar terminaline geçen Hakan Kutlu, patlamalardan yara almadan kurtuldu. Bu arada Kayserispor'un dün başlayan yeni sezon hazırlıklarına Kutlu katılmazken, 10 futbolcu çıkabildi.





#Türkiye Futbol Federasyonu
#Terör saldırısı
8 yıl önce