|

Trabzonspor-Getafe: 0-1

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkma şansını daha önce yitiren bordo-mavililer, 5. hafta maçında sahasında İspanya’nın Getafe takımına 1-0 mağlup oldu. Gençlerden oluşan kadrosuyla mücadele eden Karadeniz ekibi, 50. dakikada Jaime Mata’nın golüne engel olamayınca 1 puanda kaldı.

20:37 - 28/11/2019 Perşembe
Güncelleme: 08:53 - 29/11/2019 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor, Getafe maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı.
Trabzonspor, Getafe maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. haftasında Trabzonspor sahasında İspanya ekibi Getafe’ye 1-0 yenildi. Gruptan çıkma şansı kalmayan ve hafta sonundaki G.Saray derbisini düşünerek genç ağırlıklı kadroyla sahaya çıkan bordo- mavililer maçta etkili olamazken ikinci yarının başlarında yediği golle rakibine 1-0 yenilerek 5. maçından da galibiyet alamadı.


Maçın önemli pozisyonları

21. dakikada Avdijaj’in vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.

23’te Fıratcan Üzüm’ün şutunu kaleci iki hamlede kontrol etti.

25’te sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Avdijaj’in ortası kaleciden döndü. Devamında Muhammet Akpınar’ın sert vuruşu az farkla auta çıktı.

35’te Olivera’nın soldan ortasına Bruno dokunamadı.

42’de Arambarri’nin dönerek vuruşu üstten az farkla auta gitti.

50. dakikada soldan Kenedy’nin ortasında Jaime Mata penaltı noktası üzerinden dönerek yaptığı vuruşla Getafe’yi 1-0 öne geçirdi.

55’te ceza sahası içinde oluşan karambolde Molina’nın vuruşunda defansa çarpan top tekrar kendisini çarparak auta çıktı.


Gençlere şans

Trabzonspor, Getafe karşısına 21.6 yaş ortalamasına sahip bir kadroyla çıktı. İlk 11’de alt yapından yetişen Abdurrahim Dursun, Serkan Asan, Kerem Baykuş, Abdulkadir Parmak ve Muhammet Akpınar şans buldu. 25 yaşındaki kaleci Erce Kardeşler, ilk 11’in en yaşlı oyuncusu olarak dikkat çekerken, takımın sahadaki en genç oyuncusu ise 17 yaşındaki Muhammet Akpınar oldu. Maça yedek başlayan Behlül Aydın da ikinci devre oyuna girerek ilk kez A takım formasını giydi.

Serkan ve Muhammet, bu sezon 2. UEFA Avrupa Ligi maçına çıkarken, Kerem ilk kez A takım formasını giydi. Abdurrahim ise bu sezon 2. kez şans buldu. Yine altyapıdan yetişen Uğurcan yedek beklerken, Abdülkadir Parmak ise kaptan olarak sahaya çıktı.

#​Trabzonspor
#Getafe
4 yıl önce