|

Trabzon''un dişine göre

UEFA Avrupa Ligi''ndeki tek temsilcimiz Trabzonspor, J Grubu''nda İtalya''dan Lazio, Polonya''dan Legia Varşova ve Kıbrıs Rum kesiminden Apollon Limassol takımlarıyla eşleşti. Maçlar 19 Eylül''de başlayacak. Trabzonspor, Lazio ile 1994-95 sezonunda karşılaşmış her iki maçı da 2-1''lik sonuçlarla kaybetmişti.

.
00:00 - 31/08/2013 samedi
Güncelleme: 23:46 - 30/08/2013 vendredi
Yeni Şafak
Trabzon''un dişine göre
Trabzon''un dişine göre

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nda Lazio, Legia Varşova ve Apollon Limassol takımlarıyla eşleşti. Monaco'da Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen kurada, 48 takım, 4'erli 12 gruba ayrıldı. Kura töreninde UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun yanı sıra Monaco takımından forma giyen Portekizli futbolcu Ricardo Carvalho, UEFA Avrupa Ligi Finali Elçisi Ciro Ferrara ve UEFA Turnuvalar Direktörü da hazır bulundu. Kuraya 2. torbadan katılan Trabzonspor, J Grubu'nda İtalya'dan Lazio, Polonya'dan Legia Varşova ve Kıbrıs Rum kesiminden Apollon Limassol takımlarına rakip oldu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından 2013-2014 Avrupa Ligi sezonundan men cezaları onanan F.Bahçe ve Beşiktaş'ın yerine, Kıbrıs Rum kesiminden APOEL ile Norveç ekibi Tromsö de 48 takım arasında yer aldı. Ligde grup maçları 19 Eylül'de başlayacak, 12 Aralık'ta sona erecek. 2. tur maçları 20 ve 27 Şubat, 3. tur karşılaşmaları 13 ve 20 Mart, çeyrek finaller 3 ve 10 Nisan, yarı finaller ise 24 Nisan ve 1 Mayıs 2014'te yapılacak. Final 14 Mayıs 2014'te İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Arena'da oynanacak.

KARAMAN: Zor biri kura çektik

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi gruplarında zor bir kura çektiklerini bildirdi. Karaman, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, kura çekiminin Türk futbolu adına hayırlı olmasını temenni ederek, şunları kaydetti: 'Lazio, Avrupa Ligi'ne direkt katılan 7 takımdan biri. L.Varşova ise Şampiyonlar Ligi play-off turundan gelen bir takım. Limassol ise zaman zaman gerginlikler yaşadığımız bir ülkenin takımı. Saha içindeki mücadeleden çok saha dışındaki olayların da konuşulabileceği bir maç olabilir. Sonuç olarak takımımıza güveniyoruz. Gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz.'

İlk maç Apollon ile deplasmanda

19 Eylül: 22.05 Apollon-Trabzonspor

3 Ekim: 20.00 Trabzonspor-Lazio

24 Ekim: 20.00 Trabzonspor-L.Varşova

7 Kasım: 22.05 L.Varşova-Trabzonspor

28 Kasım: 20.00 Trabzonspor-Apollon

12 Aralık: 22.05 Lazio-Trabzonspor

Lazio gücüne güç kattı

Son olarak 2000 yılı olmak üzere ligde 2 şampiyonluğu bulunan Lazio, maçlarını 82.600 kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde F.Bahçe ile dişe diş iki maç oynayan Lazio, Anderlecht'ten Biglia, Santos'tan Anderson, H.Split'ten Elez ve Toluca'dan Novaretti'yi kadrosuna kattı. Ancak, Matuzalem ve Diakite gibi iki önemli ismi kaybetti. Lazio'nun başında 2 sezon önce Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic bulunuyor.

Legia mütevazi ama güçlü

Polonya'nın köklü kulüplerinde Legia Varşova, daha önce 2011-12 sezonunda Gaziantepspor ile eşleşti. G.Antepspor'u 0-0 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Legia, Şampiyonlar Ligi'nde Steaua'ya elenerek Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Oldukça mütevazi bir kadroya sahip olan Legia'nın kadrosunda kaleci Kuciak, orta sahada Radovic ve Gürcü forvet Dvalishvili öne çıkıyor.

Limassol şaşırtıyor

Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apollon Limassol, Play-Off'ta Fransız ekibi Nice'e deplasmanda 1-0 yenilmesine rağmen, evinde aldığı 2-0'lık galibiyetle gruplara kaldı. Hazırlık maçlarında oldukça garip skorlar alan Apollon Fiorentina'ya 7-0, Kouklion'a ise 9-0 kaybetti. Limassol'da Sangoy, Roberto ve Gullon tecrübeli isimler.


il y a 11 ans