|

Trafik ve çevre 'zayıf'

Olimpiyat komitesi üyelerinin 5 günlük incelemeleri sona erdi. Başkan Verbruggen trafik ve çevre konularında tüm aday kentler gibi İstanbul'un da sorunları olduğunu söyledi.İki sorun çıktı

.
00:00 - 25/03/2001 Pazar
Güncelleme: 12:34 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Trafik ve çevre 'zayıf'
Trafik ve çevre 'zayıf'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu üyeleri, İstanbul'daki incelemelerini tamamladı. Komisyon başkanı Hollandalı Hein Verbruggen, İstanbul'da 4 yoğun gün geçirdiklerini ifade ederek, yalnızca ulaşım ve çevre konularında kaygılarının bulunduğunu söyledi. İstanbul'un aday kent olarak gösterilmesinin olimpiyatları düzenleyebileceğinin kabul edilmesi anlamına geldiğini kaydeden Verbruggen, yaptıkları incelemelerde, devletin desteğini gördüklerini dile getirdi. Verbruggen, "IOC'nin yaptırdığı araştırmada Türk halkının yüzde 86'sının olimpiyatları istediği sonuçlarına ulaştık" dedi.

Hakeden kazanacak

Verbruggen, İstanbul'un 12 milyon nüfusa sahip olduğunu ve ulaşımda zorluklar yaşanabileceğini belirterek, TMOK'un bu sorunların üstesinde gelmeye çalıştığını kaydetti. Çevre sorunu hakkında da ilerleme sağlandığını vurgulayan Verbruggen, bu konudaki projelerin mükemmel olduğunu söyledi. Verbruggen, değerlendirmede ırk, din ve dil kavramının kesinlikle gözönünde bulundurulmadığını, olimpiyatları en kaliteli biçimde düzenleyebilecek kentin bu onurlu görevi üstleneceğini anlattı. Değerlendirme Komisyonu üyeleri bugün Fransa'ya giderek 5. ve son aday kent olarak Paris'te yarından itibaren incelemelerde bulunmaya başlayacaklar.


23 yıl önce