|

Türkiye'nin gelceği parlak...

WTA Başkanı Stacey Allaster, 'Türk tenisinin gelecek yıllarda çok önemli yerlere geleceğine inanıyorum' dedi.

00:00 - 27/07/2010 Salı
Güncelleme: 10:36 - 27/07/2010 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'nin gelceği parlak...
Türkiye'nin gelceği parlak...

Tenis Federasyonu'nun daveti üzerine Ankara'ya gelen Allaster, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tenisinin her geçen gün geliştiğini ve alt yapıdan yetişen genç sporcuların ileride önemli başarılara imza atacağını söyledi.


Türkiye'de genç nüfusun oldukça fazla olduğunu belirten Stacey Allaster, 'Bu durumu iyi değerlendirmek gerek. Türkiye'de birçok sporu başarıyla yapabilecek yetenekte gençlerin var olduğunu biliyorum. Federasyon, tenisi Türkiye'de sevilen bir spor branşı haline getirmek adına önemli işler yapıyor. Bu gelişmeler doğrultusunda tenis artık çok daha fazla merak edilen bir spor haline geldi. Gençler bu sporu çok daha bilinçli ve hevesli bir şekilde yapıyor. Söz konusu bu gelişimin çok daha fazla artarak ilerleyeceğini düşünüyorum. Artık ailelerin futbol basketbol gibi tenise de çocuklarını yönledirmesi gerekiyor' diye konuştu.


Bu yıl 6.'sı düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nın Türk tenisi için çok önemli bir organizasyon oluğunu ifade eden Allaster, şunları söyledi:


'Türkiye, önemli turnuvalar düzenleme konusunda her geçen yıl ilerleme kaydediyor. Bu yıl da İstanbul'a dünyanın önde gelen tenisçileri geldi. İstanbul'daki atmosfer gerçekten çok güzel. Bu tip turnuvalar sayesinde herkes bu sporu çok daha yakından izleme ve tanıma fırsatını yakalıyor. Tenise gönül veren gençlerin turnuvaları takip ettikçe kendilerine olan güveninin arttığını görüyoruz. Futbol veya basketbol oynamak için yapılan yatırımlar artık tenise de yönlendirilmeli. Türk insanının tenise yatkınlığı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de tenise olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu gelişmeler tenis sporuna gönül veren herkesi çok sevindiriyor.'


Dünyanın en iyi 8 bayan tenisçisini bir araya getiren 'WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nın gelecek yıl İstanbul'da düzenleneceğini hatırlatan Allaster, 'Bu turnuva, Dünya'nın en önde gelen tenis organizasyonları arasında yer alıyor. Türkiye'deki tenisseverler Dünya'nın en iyi bayan tenisçilerini yakından izleme şansını yakalayacak. Şampiyonaya son üç yıldır Katar'ın başkenti Doha ev sahipliği yapıyordu. Gelecek yıl İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde yapılacak bu şampiyonanın, Türk tenisinin gelişimine önemli katkıları olacağını düşünüyorum. İstanbul gerçekten hem tarihiyle hem de coğrafi özellikleriyle çok güzel bir şehir. Türkiye'nin 3 yıl boyunca organize edeceği bu şampiyonayı başarıyla tamamlayacağına inanıyorum' diye konuştu.


FEDERASYON BAŞKANI ULUÇ: 'TENİS DÜNYASININ ÖNDE GELEN İSİMLERİ TÜRKİYE'DE'

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ise WTA Başkanı Stacey Allaster'i Türkiye'de ağırladıkları için oldukça mutlu olduklarını söyledi.


Tenis dünyasının önde gelen isimlerinin Türkiye'deki tesislerle ilgili incelemelerde bulunduğunu belirten Uluç, 'WTA Başkanı Stacey Allaster ve beraberindeki heyet gelecek yıl İstanbul'da düzenlenecek WTA Sezon Sonu Şampiyonası için görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Bizler de onlara Ankara ve İstanbul'da yapılan yatırımlarla ilgili çeşitli bilgiler verdik. Stacey Allaster gibi dünya tenisinin önde gelen bir ismini burada görmek bizleri çok mutlu etti' dedi.


Türkiye'de tenisin geçen yıllara oranla büyük bir atılım içerisinde olduğunu kaydeden Uluç, 'Tenise olan ilgi her geçen gün artıyor. Alt yapılardan çok sayıda yetenekli oyuncularımız yetişiyor. Amacımız, elimizden geldiğince uluslararası turnuvalar düzenleyerek altyapılarda yetişen oyuncularımızın daha fazla maç yapmasını sağlayabilmek' ifadesinde bulundu.


Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası sayesinde, Türkiye'nin teniste olan gelişimini insanlara gösterme fırsatını yakaladıklarını ifade eden Ayda Uluç, sözlerini şöyle tamamladı:


'Bu turnuva bizler için çok önemli. Burada genç ve gelecek vaat eden sporcularımız uluslararası arenada maç yapma imkanını yakalıyor. Bu tarz turnuvaları Türkiye'de daha fazla yapmamız lazım. Ağustos ayının başında 100 bin dolar para ödüllü TED Challenger Erkekler Turnuvası'nı düzenleyeceğiz. Daha sonra 2011, 2012 ve 2013 yıllarında dünya sıralamasında ilk 8 sırada yer alan bayan tenisçilerin yer aldığı WTA Sezon Sonu Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Toplam değeri 12 milyon doları bulan bu önemli şampiyona gelecek yıl Kasım ayında İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde yapılacak. Dünya'nın en iyi 8 bayan tenisçisini burada izleyecek olmaktan dolayı büyük heyecan yaşıyoruz.'


(MARATON)




14 yıl önce