|

Viyana fatihi

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde tur biletini erken kesti. Ev sahibi takım gurbetçi futbolcularımız Yasin ve Veli'nin işbirliği ile kazandırdığı golle umutlandı Quaresma sakatlandı ama Kartal, maçı bırakmadı. Skora Holosko eşitliği, Bobo galibiyeti yazdırdı. Grupta 2'de 2 yaptı, UEFA hedefine bir adım daha yaklaştı

00:00 - 1/10/2010 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 1/10/2010 Cuma
Yeni Şafak
Viyana fatihi
Viyana fatihi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ikinci maçında Viyana'da Rapid Wien'i 2-1 yenerek gruptan çıkma şansını arttırdı. Maça temkinli başlayan Beşiktaş, rakibin baskısını kırdıktan sonra oyunun kontrolünü eline geçirdi. 12. dakikada Ernst'ten aldığı pasla soldan ceza alanına giren Quaresma'nın plase vuruşunda top yan direkten döndü. 26'da Guti'nin ara pasında sağdan ceza alanına giren Quaresma'dan önce Soma araya girdi. 35'te Hilbert'in sert vuruşunda kaleci Hedl, topu güçlükle tokatladı. 43'te Tabata'nın şutunda kaleci Hedl, topu iki hamlede kontrol etti.

RAPİD BAŞLADI KARTAL BİTİRDİ

51. dakikada Yasin'in arasında soldan ceza sahası içine giren Veli, topu Hakan'ın uzanamayacağı köşeye göndererek Rapid Wien'i 1-0 öne geçirdi. 53'te Nuhiu'nin soldan plase vuruşunu Hakan kurtardı. 54. dakikada Ernst'in ceza sahası içine arapasında hareketlenen Holosko kalecinin yanından topu kaleye plasedi: 1-1. 57. dakikada Trimmel'in şutunda top direkten geri geldi. 58'de Holosko'nun sert şutunda top üst direğe çarparak auta çıkarken, 60'ta bu kez vuruşunu kaleci Hedl son anda kornere çeldi. 64. dakikada Tabata'nın arapasında Bobo hızla içeriye girdi ve plase vuruşla Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. 82'de Veli'nin soldan ortasında Hesselink'in kafa vuruşunu Hakan çeldi, sonrasında havalanan topa bir kez daha hamle yaparak golü önledi.


Avusturya'da ilk zafer

Beşiktaş, Rapid Wien karşısındaki ilk deplasman galibiyetine dün akşam ulaştı. Rapid Wien ile daha önce 6 kez karşılaşan siyah-beyazlılar, rakibiyle Avusturya'da oynadığı 3 maçı da farklı kaybetmişti. Beşiktaş'ın, Rapid Wien karşısında ikinci golünü atan Bobo, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki 11. golüne ulaştı. Beşiktaş ile Rapid Wien takımının sahaya sürdükleri kadrolarda 3'er Türk oyuncu vardı. Rapid Wien'de Türk asıllı Veli, Tanju ve Yasin, Beşiktaş'ta da İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Hakan ilk 11'de yer aldı. Siyah-beyazlı takım Avrupa kupalarında 8. maçında da fire vermedi. Beşiktaş bundan önceki 8 maçta 7 galibiyet bir beraberlik almıştı.


Hiddink ve Oğuz yakın takipte

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin, dünkü maçı tribünden izledi. Hiddink ve Çetin, milli takımın Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Almanya ve Azerbaycan'la oynayacağı maçların aday kadrosunu açıklamak üzere bugün Türkiye'ye dönecek. İki teknik adam, yarınki F.Bahçe-G.Birliği maçını da izleyecek. Hiddink daha sonra, pazar günü Nuri ve Hamit'i karşı karşıya getiren Dortmund-B.Münih mücadelesine gidecek.


Ernst Happel İnönü Stadı gibi

Beşiktaş ile Avusturya'nın Rapid Wien takımları arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi (L) Grubu ikinci maçında Türk taraftarlar siyah-beyazlı takımı yalnız bırakmadı. Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan 2800 kişilik bölümü tamamen doldururken, Avusturyalı taraftarların bulunduğu bölümlerde de Türk taraftarlar göze çarptı. Viyana ve İstanbul'un dışında Almanya'dan da çok sayıda Türk taraftarın maça geldiği gözlendi.


Porto, CSKA'yı tek golle geçti

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda oynanan diğer maçta Porto, CSKA Sofya'yı Bulgaristan'da yenmeyi başardı. Portekiz ekibine 3 puan getiren golü 16. dakikada Falcao attı. Porto bu galibiyetle grupta averajla liderliğini sürdürürken, CSKA Sofya, Rapid Wien'le birlikte iki maç sonunda puan alamayarak son iki sırayı paylaştı.











14 yıl önce