|

YER SARI GÖK LACİVERT

Muhteşem seyircisiyle mutlu sona ulaşan Fenerbahçe, önümüzdeki yıl 12 numaralı formadan 65 bin tane basarak seyirciyi tek tip hale getirmeyi planlıyor. Sarı-lacivertliler, böylece bir sezonda döktüğü terin üzerine, karşısında durulmaz bir gelecek inşa edecek.

.
00:00 - 28/05/2001 Pazartesi
Güncelleme: 16:51 - 5/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
 YER SARI  GÖK LACİVERT
YER SARI GÖK LACİVERT

FENERBAHÇE'nin, 5 yıl aradan sonra şampiyon olmasının ardından, İstanbul'da yaşam adeta durdu. Samsun dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda başlayan coşkulu karşılama Sarı-lacivertli futbolcular, teknik heyet ve yönetimi taşıyan otobüsün 3.5 saat süren Samandıra Tesisleri'ne gidişine kadar sürdü. Dün akşam da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda biraraya gelen taraftarlar şampiyonluk kutlamalarını adeta karnavala dönüştürdü. Rakiplerini dize getirerek mutlu sona ulaşan takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar stadı tıka basa doldurarak saatlerce şampiyonluğu kutladılar.

Primi yönetim Belirleyecek

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kulüp Sözcüsü Atilla Kıyat, "Türkiye'nin en büyük camiasının kim olduğu dün akşam görüldü" dedi. Mustafa Denizli'nin ayrılacağı söylentilerinin aslı olmadığını da söyleyen Kıyat, "Dileğimiz Mustafa Denizli'nin Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet etmesi. teknik direktörümüzün kötü gününde de, iyi gününde de hep yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. Kıyat ayrıca şampiyonluk primini yönetim kurulunun belirleyeceğini söyledi.

Denizli'yle devam

BAŞKAN Aziz Yıldırım, Samsunspor galibiyeti sonrası gelen şampiyonluğun sevincini taraftarları ile paylaşırken, 5 yıl üstüste şampiyonluk sözü verdi. Camiayla birleşerek yeni ve güçlü bir ekip oluşturduklarını söyleyen Yıldırım önlerinde kimsenin duramayacağını söyledi. Yıldırım "Bu camianın inanmışlığının şampiyonluğudur. Şimdi hedefimiz Avrupa Şampiyonu olmak Ben gönül başkanıyım, hiç bir zaman efsane başkan olma niyetinde değilim. Bu takımın başında uzun yıllar kalmayı düşünüyorum ve ben kaldığım sürece Denizli de kalacak. Denizli'yle etle tırnak olduk. Bütün başarılara birlikte imza atacağız" dedi. Yıldırım'ın büyük heyecan yaşadığı kutlamalar sırasında tansiyonu düşerken, başkanın kendisine ayran verilerek normala dönmesi sağlandı.

"Yeni hedef Avrupa şampiyonluğu"

ATATÜRK Havalimanı'nda taraftarların yoğun tezahüratıyla karşılaşan teknik direktör Mustafa Denizli, aprona kadar omuzlarda taşındı. Şampiyonluğu daha önce garantilemeleri gerektiğini söyleyen Denizli "Son iki haftaya kadar avantaj bizdeydi. Ancak kendi kendimize heyecana girdik. Ama nihayetinde şampiyon olduk. Camiamıza hayırlı olsun" dedi. Bunun ekip başarısı olduğuna değinen Denizli "Biz toplama bir takımdık, mücadele ettiğimiz ligde son 4 yılın şampiyonu Galatasaray vardı. Bu takımı geçmek çok zordu. Zor şartlara rağmen kısa sürede başarıyı yakaladık. Zaman zaman ağladık, zaman zaman güldük. Ancak hakkımız olan şampiyonluğa ulaştık. Ligin sonu bizim için yeni bir başlangıç oldu. Artık bundan sonra hedefimiz daha uzun yıllar şampiyon olup Avru-pa'da da başarılı olmak" dedi.

Andersson şaştı kaldı!

CEZASI nedeniyle Samsunspor karşılaşmasında forma giyemeyen Andersson, maçın bitiş düdüğüyle birlikte sevinçten havalara uçtu. Maç dönüşü İstanbul'da kendilerini bekleyen binlerce Sarı-lacivertli taraftarların yoğun tezahüratı karşısında şaşkına dönen Andersson, hayatı boyunca böyle bir şölene şahit olmadığını söyledi. İnanılmaz bir heyecan duyduğunu söyleyen İsveçli golcü taraftarların tezahüratına alkışlarla cevap verdi.

23 yıl önce