|

YİNE HAKEM REZALETİ

Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nda yine hakem skandalı yaşandı. 54 kilodaki madalya umudumuz Mevlana Kulaç'ı Yunan rakibi yerine Kıbrıslı hakem yendi.Puanlar çalındı

.
00:00 - 22/04/2001 Pazar
Güncelleme: 14:09 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
YİNE HAKEM REZALETİ
YİNE HAKEM REZALETİ

Macaristan'ın başşehri Budapeşte'de devam eden Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde hakem rezaleti yaşandı. 54 kilo yarı final maçında Yunanlı rakibi karşısında mücadele eden Mevlana Kulaç, hakemlerin yanlı tutumu sonucu minderden 3-2 mağlup indi ve altın madalya şansını kaybetti. Birinci devresi 0-0 sona eren maçın ikinci devresinde karşılıklı alınan puanlarla maç 1-1 sona erdi. Uzatma devresinde ise tam bir komedi yaşandı. Kulaç, 3-2 mağlup götürdüğü karşılaşmanın uzatma devresinde Yunanlı rakibi Amiran Kartalov'u bastırdı. Minder hakemi Kulaç'a bir puan verdi. Kıbrıslı sayı hakemi minder hakeminin verdiği puanı kabul etmeyince, Kulaç minderden 3-2 mağlup indi ve altın madalya şansını kaybetti.

Gülhan yarı finalde

Hakemlerin bu yanlı tutumu üzerine Federasyon Başkanı Osman Şansal, Kıbrıslı hakemi Mevlana Kulaç'ın maçına veren hakem komitesine protestoda bulundu. Şansal, Türk güreşçilerin maçına Kıbrıslı hakemin verilmemesini talep etti. Öte yandan, 69 kiloda Ahmet Gülhan, ise dün yaptığı maçı kazanarak yarı finale çıktı. Gülhan, Romen rakibi Lazlo Szabolcs'u üstün bir güreş sonrası 4-0 yenerek yarı finale kaldı. Ahmet Gülhan, yarı finalde rakibini yenerse yarın altın madalya maçı için güreşmeye hak kazanacak. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Şansal ise, Avrupa Şampiyonası'na genç bir ekiple geldiklerini ve geleceğin takımını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.


23 yıl önce