|

7 yaşındaki çocuk ebeveyn denetimini hackledi

Apple’ın iOS 12 güncellemesi ile birlikte çocukların iPhone veya iPad kullanımının kısıtlanmasına imkan sağlan Screen Time özelliğini 7 yaşındaki çocuk hackledi. Israrları sonucu çocuğuna durumu itiraf ettiren baba, sistemi hacklediği için çocuğa kızamadığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:19 - 27/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:50 - 27/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Apple iOS 12 güncellemesi ile birlikte, Screen Time adı verilen bir özelliği devreye aldı. Bu uygulama ebeveynlerin çocuklarının iPhone veya iPad kullanımını kısıtlama imkanı tanıyor. iOS 12 ile birlikte gelen bu özellik sayesinde uygulamalara giriş sınırı ve uygulamayı kaç saat kullanabileceği, kaç saat oyun oynayabileceği, kaç bildirim alacağı gibi birçok faktörü sınırlandırılmasını sağlıyor.

Bir baba ise 7 yaşındaki çocuğu için iOS 12 ile gelen Screen Time özelliğini kullanmaya başladı. Lakin durum hiçte istediği gibi olmadı. Çünkü 7 yaşındaki çocuk Screen Time özelliğini hackleyerek sınırları ortadan kaldırmıştı.


Yaşadığı olayı baba şöyle anlatıyor:
  • "Aile Paylaşımı uygulaması aracılığıyla 7 yaşındaki oğlumun iPhone kullanımını sınırlamıştım. Ancak birkaç gün önce sanki sınırladığımdan daha fazla iPhone kullanıyormuş gibime gelmeye başladı. Ancak her şey normal görünüyordu ve olayı çözemiyordum. Ancak ısrarlı sorularım sonrasında bugün bir şekilde sistemi nasıl 'hacklediğini' anlattı. Ekran Zamanı son bulduğunda ve uygulamalara ya da oyunlara giremediğinde önce oynadığı oyunu siliyor, ardından da App Store'a girerek daha önce kurulmuş olan oyunu bulut logosuna tıklayarak tekrar kuruyormuş. Bu sayede hiçbir sınırlamaya takılmıyormuş! Ne diyeyim ki? Böyle bir yöntem bulunca kızamıyorsunuz..."
#İphone
#iOS 12
#Screen Time
6 yıl önce