|

Android kullanıcıları bildirimlerini bilgisayara yansıtabilecek

Android kullanıcılarına Windows 10 tarafından büyük bir sürpriz geliyor. Yayınlanacak son güncelleme ile kullanıcılar akıllı telefonlarına gelen bildirimleri tek pencerede bilgisayarlarına yansıtabilecek.

10:39 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 10:46 - 29/04/2019 Pazartesi
Diğer
Yayınlanacak son Windows 10 güncellemesi ile Android kullanıcıları bilgisayara tüm verilerini yansıtabilecek.
Yayınlanacak son Windows 10 güncellemesi ile Android kullanıcıları bilgisayara tüm verilerini yansıtabilecek.

Çoğu üretkenlik uzmanı aynı anda birden fazla işi yapmaya, özellikte işteyken pek sıcak bakmazlar. Bilgisayar başında çalışırken telefonunuzu mümkün olduğu kadar uzakta tutmanızı isterler. Ne var ki, akıllı telefonuna nelerin geldiğini her zaman bilmek isteyen kullanıcılar da artık çoğunlukta. Yakında gelecek Windows 10 güncellemesinde bu tür kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak bir yenilik olacak. Uzun zamandır beklenen bildirimleri yansıtma özelliği Windows 10’un Your Phone özelliğiyle birlikte gelecek.


Teknoblog'un haberine göre Microsoft’un Your Phone, yani Sizin Telefonunuz uygulaması bilgisayar başında çalışırken telefonunuzu elinize almayı gereksiz hâle getiriyor. Öte yandan Windows 10 PC ile desteklenen Android telefonu arasında fotoğraf aktarımına izin veriyor. Öte yandan ekran yansıtma özelliği de sunulmaya başlanmıştı.

En son Insider Ön İzleme sürümüyle birlikte Microsoft, biraz dikkat dağıtıcı olarak da nitelendirilebilecek bir yeniliği getiriyor. Windows 10’un gösterdiği bildirimlerden bıkıp usananlar, şimdi işin içine telefonlarının bildirimlerinin girmesiyle daha fazla sıkıntı yaşayabilirler. Yine de, bildirimlerin yansıtılması, yukarıda da belirttiğimiz gibi, akıllı telefonunda neler olup bittiğini merak edenler için epey kullanışlı olacaktır.

Bildirim yansıtma özelliği bildirimlerin sadece bilgisayar ekranında gösterilmesine izin veriyor. Bildirimlere doğrudan bilgisayar üzerinden karşılık vermek mümkün olmuyor. Android’in son sürümlerinde bildirimler üzerinden aksiyon alma özelliği bulunuyor, belki bu özellik Windows üzerinden de kullanılabilir hale gelebilir. Ancak şu an için Windows kullanıcısı olup Android telefonuna sahip olanlar, sadece bildirimleri görmekle yetinecekler gibi görünüyor.

Your Phone uygulamasının söz konusu bildirim yansıtma özelliğini destekleyen sürümünün çalışması için Windows 10 tarafında Insider Ön İzleme sürümü 18885 derlemesine ihtiyaç var. Android tarafında da destekleyen cihazlar listesi çok geniş sayılmaz. En azından listede OnePlus 6, OnePlus 6T, Samsung Galaxy S10e, S10, S10+, Note 8 ve Note 9 gibi cihazları görüyoruz. Gelecekte ise Android 7 Nougat ve sonrası sürümle yüklü, aynı zamanda en az 1 GB RAM ile yüklü cihazlarda bu özellik kullanılabilecek.

#Android
#Windows 10
#güncelleme
#bildirim
5 yıl önce