|

Belediye 'cep'e geldi vatandaş başkan oldu

Turkcell'in Beyoğlu Belediyesi için geliştirdiği 'Vatandaş Başkan' adlı akıllı telefon uygulamasıyla, vatandaşlar artık belediyeyle ilgili tüm işlerini cep telefonlarından yapabilecek

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/02/2012 Pazar
Güncelleme: 03:08 - 26/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Belediye 'cep'e geldi  vatandaş başkan oldu
Belediye 'cep'e geldi vatandaş başkan oldu

Beyoğlu Belediyesi ve Turkcell'in işbirliği sonucu, Beyoğlu'nda mobil belediyecilik başladı. Turkcell tarafından geliştirile 'Vatandaş Başkan' adlı mobil belediyecilik uygulamasıyla vatandaşlar belediye hizmetlerine cep telefonlarından ulaşabilecek. 'Vatandaş Başkan' uygulamasının kamuoyuna duyurulması için Ceylan Intercontinental Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu uygulamayla yeni iletişim kanalları açıyoruz. Belediye hizmetlerimizi, zamandan ve mekandan bağımsız şekilde alınabilir hale getiriyoruz. Beyoğlu belediyesinin mobil uygulaması, AppStore ve Android Market'ten ücretsiz indirilebiliyor” şeklinde konuştu.

DEĞER KATAN FİKİRLER ÖNEMLİ

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da toplantıda, şu ifadeleri kullandı: “Uygulamayı Beyoğlu'nda hayata geçirmemizi önemli bir nedeni, belediyenin teknik altyapı olarak bu işbirliğine hazır olmasıydı. Yaptığımız şeye biz 'Akıllı Belediyecilik' diyoruz. Bu çözümlerle biz vatandaşlara hizmet götürülmesini sağlıyor hem de belediyenin teknolojik çözümlerle iş süreçlerini hızlandırmasını amaçlıyoruz. Belediyelerin araçlarını takip ettiği, tahsilatı sorguladığı pek çok farklı projemiz var. Özellikle 'Vatandaş Başkan' mobil uygulamasında oteller, bankalar, restoranlara kadar 1 milyon lokasyon tanımlı. 'Vatandaş Başkan', belediye hizmetleriyle vatandaşların buluşmasını sağlayan bir uygulama.”


Hizmet ve şikayette şube gibi çalışacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Vatandaşımız, Beyoğlu Mobil Belediye uygulamasıyla Beyoğlu'na ait her türlü bilgiyi cep telefonlarında görüntüleyebilir, şikayetlerini, fotoğraf çekerek belgeleyebilir, interaktif ortamlarda yapılan anketlere katılarak Beyoğlu'nun geleceğine yön verebilir. Zamandan ve mekandan bağımsız olarak tüm belediye hizmetlerine, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen kültür-sanat etkinliklerinden vizyondaki filmlere, konaklama yeme içme mekanlarından, tam bir milyon noktanın bilgilerine anında erişebilir. İleriki aşamalarda videolu şikayet de sisteme eklenebilir” diye konuştu. Uygulamayla Beyoğlu'nu cepten yönetilir hale getirdiklerini ifade eden Demircan, vatandaşların herhangi bir şikayetinin bu uygulamayla bir talimata dönüştüğünü söyledi.


ACİL DURUM İÇİN ÖNLEM

Beyoğlu Belediyesi Mobil Uygulaması'nı kullanan kişiler semtte hayatın akışını etkileyecek elektrik veya su kesintisi gibi durumlar konusunda önceden uyarılacak. Beyoğlu Mobil Belediye Uygulaması, acil durumlar için de fark yaratacak nitelikte. Sağlık ya da asayişle ilgili yaşanabilecek acil durumlarda itfaiyeyi, zabıtayı ya da hastaneleri arayarak yer tarif etme dönemi sona eriyor. Zira sistem bulunduğunuz noktaya en yakın adresleri tanımlanıyor ve nerde olduğunuz anında tespit ediliyor.


12 yıl önce