|

Facebook Snapchat’e benzeyen yeni uygulamasını yayınladı

Facebook Snapchat uygulamasını takıntı haline getirmiş gibi gözüküyor. Daha önce Snapchat benzeri Slingshot’ı hazırlayan fakat kısa süre sonra sonlandıran Facebook, buna rağmen yeni bir Snapchat benzeri uygulama üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
15:31 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:33 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şirket tarafından Flash adı verilen yeni uygulama, Snapchat'in özelliklerinin neredeyse hepsini üzerinde barındırıyor. Facebook Lite ve Messenger Lite uygulamalarını geliştiren ekip tarafından hazırlanan Android uygulaması Flash, 25 MB boyutuyla dikkat çekiyor. Snapchat uygulamasının 70 MB olduğunu hatırlatalım.



Facebook daha öncesinde Snapchat'i satın almak istemiş, 4 milyar dolara yakın bir satın alma teklifi götürmüş fakat umduğunu bulamamıştı. Popüler uygulamanın Pazar payından kapmak isteyen Facebook, son zamanlarda “Asya'nın Snapchat'i” olarak bilinen Snow'u satın almak için girişimde bulunduğu da ortaya çıkmıştı. Bu da şirketin Snapchat'in henüz büyümediği pazarlarda etkinlik kurmayı istediğini gözler önüne sermişti. Brezilya'daki Android kullanıcıları şimdiden Flash ile tanışmış durumda. Şimdilik Brezilya'da kullanıcılar yeni uygulamayı

. Diğer ülkelere ne zaman geleceği konusunda bilgi henüz yok.



Bazı kullanıcılar uygulamanın .apk dosyasını internet üzerinden bulup, telefonlarına kurarak deneme imkanına da sahip.






#Facebook
#Facebook Snapchat
#Facebook Flash
#Flash uygulaması
7 yıl önce